Fitness recept: Veganská fajita plná chutí a bílkovin

Fitness recept: Veganská fajita plná chutí a bílkovin

Veganská fajita je ideální pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na bezmasém jídle. Z jednoduché přípravy vznikne opravdu lahodný pokrm plný netradičních chutí a vůní. My jsme se rozhodli podávat ji s quinoou místo tortily a se seitanem místo masa. A rozhodně jsme nešlápli vedle. Vykouzlili jsme tak pokrm bohatý na bílkoviny a komplexní sacharidy, který můžete jíst teplý nebo si ho s sebou vzít do práce v krabičce. Skvěle totiž chutná i za studena. Další výhodou je, že má nízký obsah tuku. Snadno ho tak do svého jídelníčku napasujete i v případě, že se snažíte zhubnout. Garantujeme vám, že si na této veganské fajitě opravdu pochutnáte. 

Budeme potřebovat:

Na dochucení seitanu budeme potřebovat: 

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Nejprve si připravíme quinou, 40 g smícháme s dvojnásobným množstvím vody (80 ml) a vaříme podle návodu. Jakmile máme hotovo, přidáme do ní javorový sirup a pár kapek limetky či citrónu. Společně promícháme a necháme zatím bokem odstát.

Na rozehřátou pánev naneseme olej ve spreji. Přidáme na ni česnek, sušená rajčata a koření na dochucení seitanu (chilli vločky, oregano, pepř, sůl a červenou papriku). Společně prohřejeme a pak přidáme i nakrájený seitan. Zarestujeme, přidáme i nakrájenou čerstvou papriku (my jsme z ní vytvořili tenké proužky) a opět necháme společně prohřát.

směs na fajitu

A pomalu se blížíme do finále. Připravíme si misku, do které dáme na dno uvařenou quinou. Nachystáme si kousek ledového salátu, pokrájíme ho a položíme ke kraji misky na quinou. Zbytek quinoy pokryjeme směsí, která se nám prohřívá na pánvi. Můžeme dozdobit cherry rajčaty a plátkem citrónu či limetky. 

Veganská fajita plná chutí a bílkovin
Nutriční hodnoty
celkem 1 porce
Kalorie410 
Bílkoviny31,5 g
Sacharidy55,5 g
Tuky5,5 g
Vláknina6 g

Veganská fajita je doslova nabitá bílkovinami a komplexními sacharidy. Je tak ideální jako vyvážený oběd nebo večeře.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *