Fitness recept: Veganské špagety s kešu omáčkou

Fitness recept: Veganské špagety s kešu omáčkou

Dnes jsme nezaháleli a pustili se dokonce do veganské omáčky. Ale nebojte, příprava je maximálně jednoduchá a k vykouzlení dokonale hladké krémové konzistence nám stačily dokonce jen dvě suroviny – voda a kešu ořechy. Díky tomu, že jsme použili zero špagety, obsahuje velká porce jídla jen přibližně 370 kcal. Jedná se tak o ideální pokrm i do diety. 

Budeme potřebovat:

Veganské špagety s kešu omáčkou - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Začneme tím, že si alespoň na 2–3 hodiny dáme namočit do vody kešu ořechy. Mixování pak půjde mnohem snadněji a bude šetrnější i k našemu mixéru. Pak si připravíme podle návodu Zero špagety. Bokem si nakrájíme žampiony na plátky a odložíme je zatím do misky. 

Veganské špagety s kešu omáčkou - žampiony

Namočené kešu ořechy si dáme i s vodou do mixéru a rozmixujeme do hladké konzistence. 

Na sporáku si rozpálíme pánev vystříkanou olejem ve spreji. Na ní si orestujeme plátky žampionů. Jakmile změknou, přilijeme k nim rozmixovanou kešu omáčku. Podle potřeby ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. 

Veganské špagety s kešu omáčkou - omáčka

Pokud je omáčka moc řídká, ještě chvíli vaříme, aby se odpařila přebytečná voda. V případě, že je příliš hustá, přidáme trošku vody. Jakmile je omáčka přesně podle našich představ, můžeme servírovat. Na talíř si dáme připravené špagety, zalijeme je omáčkou a můžeme dozdobit plátkem citrónu nebo oblíbenou bylinkou. 

Náš tip: Pokud neholdujete zero těstovinám, můžete při přípravě použít klasické pšeničné špagety, případně luštěninové těstoviny, kterými zvýšíte obsah bílkovin. Vylepšit můžete i omáčku. Stačí, když místo vody použijete částečně rostlinnou smetanu a dochutíte lahůdkovým droždím, které pokrmu dodá chuť sýru. 

Veganské špagety s kešu omáčkou
Nutriční hodnoty
1 celá porce
Energetická hodnota372 kcal
Bílkoviny13 g
Sacharidy19 g
Tuky24 g
Vláknina14 g

Pokud si chcete dát lahodnou omáčku plnou chutí, nemusíte trávit hodiny u plotny. Tahle je hotová během chvíle. A díky svému složení si na ní mohou pochutnat i vegani. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *