Fitness recept: Veganský cizrnový guláš

Fitness recept: Veganský cizrnový guláš

Dnes jsme se rozhodli připravit veganskou dobrotu, která se ovšem trefí do chuti jistě i milovníkům masa a zdravých jídel. Základ tvoří cizrna, brambory a hromada zeleniny. O mikroživiny a vlákninu tak rozhodně nebude nouze. Skvělá přirozená chuť těchto surovin si vás získá po prvních ochutnání. Guláš navíc skvěle prohřeje a zasytí. Perfektně se tak hodí na oběd či večeři. 

Budeme potřebovat:

Veganský cizrnový guláš - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

V hrnci si rozehřejeme olej, orestujeme si na něm nakrájenou cibuli, česnek a přisypeme všechno koření, tedy mletý pepř, špetku soli, majoránku, kmín a sladkou papriku. Přidáme očištěné a nakrájené brambory, mrkev, rozkrájené rajče i papriku, vývar a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

Veganský cizrnový guláš - postup

K poloměkké zelenině přidáme RTE cizrnu a vaříme, dokud nejsou brambory měkké tak akorát. 

Pak si vezmeme jednu naběračku uvařené směsi, kterou dáme do vysoké nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme. Tuto tekutou část pak nalijeme zpátky, a tím vše zahustíme. Když máme hotovo, můžeme guláš hned horký podávat. Na talíři pokrm ještě dozdobíme zelenou natí.

Veganský cizrnový guláš
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 4 porce)
Energetická hodnota291 kcal
Bílkoviny11 g
Sacharidy42 g
Tuky7 g
Vláknina8 g

Pokud jste vegani nebo máte rádi guláš, ale chcete zkusit i bezmasou variantu, pak vám tato cizrnová verze jistě přijde vhod. Navíc perfektně prohřeje celé tělo a krásně zasytí. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *