Tak tahle bábovka je něco pro ty, kteří mají rádi vláčné dezerty, ve kterých je cítit ovoce. Díky banánům se rozhodně nestane, že by byla suchá. Navíc oceníte, jak krásně provoní celou kuchyň. Dáte si ji jako snack nebo dezert k odpolední kávě?
Budeme potřebovat:
- 250 g (cca 2–3 kusy) zralých banánů
- 150 g hladké špaldové mouky celozrnné + cca 15 g na vysypání formy
- 120 g třtinového cukru
- 100 g celozrnné mouky
- 80 ml polotučného mléka
- 60 ml řepkového oleje
- 60 g hořké čokolády (můžeme použít pecičky nebo nasekat na menší kousky tabulku)
- 40 g pekanových ořechů
- 30 g vanilkového proteinu
- 10 g prášku do pečiva
- 2 vejce
- kokosový olej ve spreji na vymazání formy (dá se nahradit i máslem)
- 10 g práškového cukru na posypání (nemusí být)
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
V misce si smícháme olej s cukrem, vajíčky, lehce namačkanými zralými banány, mlékem a vše společně rozmixujeme dohladka. Dále přidáme mouky, protein, kypřící prášek a těsto jemně, ale důkladně promícháme. Čokoládu i ořechy si nasekáme a do těsta přimícháme.
Nachystáme si formu, vystříkáme si ji kokosovým olejem ve spreji nebo vymažeme jiným tukem a vysypeme moukou. Do takto připravené formy přendáme těsto a dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C přibližně na 50 minut. Jestli je bábovka hotová, vyzkoušíme zapíchnutím špejle. Pokud se těsto na špejli ještě lepí, pečeme, dokud nebude hotová. Před vyklopením z formy necháme bábovku úplně vychladnout, aby se nám nerozpadla. Před podáváním ji můžeme posypat ještě práškovým cukrem.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 205 kcal |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 25 g |
Tuky | 9 g |
Pokud máte rádi sladké a vláčné dezerty, jejichž základ tvoří ovoce, pak je banánová bábovka super volbou.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář