Fitness recept: Vláčné muffiny s čokoládovou a malinovou příchutí

Fitness recept: Vláčné muffiny s čokoládovou a malinovou příchutí

Dnešní recept na muffiny potěší všechny, kteří si suroviny rádi přizpůsobí podle sebe. Do základního těsta si totiž může každý přidat, co chce, ať už to bude ovoce, čokoláda, nebo oříšky. My přidali zároveň tip i na dvě oblíbené varianty – čokoládovou a malinovou. Dozdobili jsme je řeckým jogurtem, ale vy můžete klidně sáhnout třeba po tvarohovém krému. 

Na základ budeme potřebovat:

Na čokoládovou část budeme potřebovat: 

Na malinovou část budeme potřebovat:

Čím se dají muffiny ozdobit? 

Vláčné muffiny s čokoládovou a malinovou příchutí - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

V misce si smícháme všechny ingredience na základ, tedy celozrnnou mouku, xylitol a protein. Dále přidáme i vejce, mléko a opět důkladně promícháme. Tento základ si rozdělíme na dvě poloviny do 2 různých misek. 

Tím nám vzniknou 2 směsi – čokoládová a malinová, tedy základ pro čokoládové a malinové muffiny. Tyto směsi začneme pomalu klást do formiček na muffiny. Nedáváme doplna, ideálně tak do ¾. Můžeme zkusit s těstem i experimentovat a některé muffiny naplnit z části čokoládovou a částečně malinovou směsí.

Z celé várky by nám mělo vzniknout cca 20 muffinů (naše formičky měly průměr přibližně 5 cm a hloubku 3 cm). Jakmile je máme připravené ve formě, dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova. Jestli jsou hotové, poznáme tak, že je propíchneme špejlí. Pokud se na ni těsto ještě lepí, pečeme dál. Když vyjde čistá špejle a povrch je dozlatova, máme hotovo. 

A pak už stačí jen nazdobit je podle sebe. My se rozhodli pro kombinaci řeckého jogurtu, flavor drops, lyofilizovaných malin a čokolády. Pokud si je ale chcete vzít s sebou třeba do práce na svačinu, můžete je nechat i bez zdobení a dát si k nim třeba tvaroh s ovocem. 

Vláčné muffiny s čokoládovou a malinovou příchutí
Nutriční hodnoty
1 čokoládový muffin bez zdobení (celkem 10 kusů)
Energetická hodnota55 kcal
Bílkoviny3,5 g
Sacharidy6 g
Tuky1,5 g
Vláknina1,5 g
Nutriční hodnoty
1 malinový muffin bez zdobení (celkem 10 kusů)
Energetická hodnota48 kcal
Bílkoviny3 g
Sacharidy6,5 g
Tuky0,7 g
Vláknina2 g

Muffiny se skvěle hodí jako dezert ke kávě, a to i v případě, že přijde nečekaná návštěva. Za chvíli jsou v troubě a za další chvíli už mohou být na vašem talíři. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *