Lečo je skvělým způsobem, jak do sebe snadno dostat větší množství zeleniny. Pokud například v zimě nemáte chuť na studené saláty, je právě lečo skvělou volbou. Perfektně se hodí třeba jako lehčí večeře. A jestli máte strach, že byste po něm měli brzo hlad, můžete ho jíst třeba s chlebem, případně přidat ještě nějaký zdroj bílkovin. Jak si své lečo vytuníte, je zcela na vás.
Budeme potřebovat:
- 300 g zralých rajčat
- 300 g paprik
- 3 vejce
- 1 větší cibuli
- 1 PL olivového oleje
- 1 ČL uzené papriky
- mletý černý pepř podle chuti
- sůl podle chuti
- čerstvou petrželovou nať na podávání
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Cibuli si nakrájíme nadrobno, papriku a rajčata na menší kousky. Nejprve restujeme dosklovata cibuli na pánvi s rozpáleným olejem. Pak přidáme uzenou papriku a také nakrájenou papriku, restujeme přibližně 5 minut. Následně přidáme rajčata a podusíme do změknutí.
Na závěr přidáme vejce a sůl i pepř podle chuti a celou směs ještě chvíli restujeme. Nakonec přidáme petrželovou nať a můžeme podávat.
Energetická hodnota | 272 kcal |
Bílkoviny | 14 g |
Sacharidy | 20 g |
Tuky | 14 g |
Vláknina | 5 g |
Objevte naše bestsellery:
Lečo je jídlo plné zeleniny, které během chladných dnů zahřeje a potěší i vaše chuťové pohárky. Můžete ho podávat s chlebem nebo si k němu dát brambory.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář