Tipy na vánoční dárky pro milovníky fitness a zdravého životního stylu

Tipy na vánoční dárky pro milovníky fitness a zdravého životního stylu

Vánoce klepou na dveře a stejně jako každý rok si lámete hlavu, čím potěšit partnera, partnerku, sourozence, rodiče, přátele a další blízké? Pokud jsou nadšenci do fitness či zdravého životního stylu, máme pro vás plno tipů, kterými jim rozhodně uděláte radost. Inspiraci na dárky nejen pro muže a ženy zde však najdou i ostatní. 

Třeba takové pohodlné sportovní oblečení je skvělé i na procházky nebo nákupy. A zdravé dobroty? Ty potěší každého mlsouna, který si u jídla potrpí na nutričně bohaté složení. Najdete zde ale samozřejmě také tipy na drobné vánoční dárky, kterými můžete potěšit prakticky kohokoliv. Tak pojďme na to! 

Tipy na vánoční dárky pro ženy i muže v každém věku

1. Fitness příslušenství na cvičení

Když vám někdo řekne, že cvičí, asi se vám hned vybaví člověk s činkami v ruce. Tahle představa je ale poměrně stereotypní. Aktivní člověk totiž zpravidla využívá mnohem širší paletu fitness pomůcek. A v případě, že se pustil i do domácího tréninku, máte mnoho možností, jak mu udělat radost. Můžete mu dokonce pomoci sestavit si vlastní domácí fitko. 

Příslušenství na domácí trénink

  • Švihadlo je skvělý pomocník pro kardio či HIIT. Pomůže zlepšit fyzičku a také spálit velké množství kalorií. Není proto divu, že ho ve svém tréninku využívají třeba i boxeři a crossfiťáci. Pokud člověka nebaví počítat přeskoky nebo hlídat čas cvičení, je ideální pořídit si SMART švihadlo, které tuto práci zvládne za něj. 
  • Posilovací gumy a expandéry zjednoduší nebo ztíží každý trénink. V tomto případě doporučujeme kupovat sety, aby si člověk mohl na různé cviky zvolit potřebný odpor. Trénink tak pro něj bude pořád představovat novou výzvu. 
  • Fitmíče a balanční podložky je kategorie pro sportovní nadšence i lidi, kteří celé dny sedí u počítače v práci nebo na home officu. Balón je skvělá pomůcka pro kompenzační cvičení. V případě bolesti zad mohou zkusit alespoň část dne sedět na míči. Zádové svaly budou více zabírat, a tak mohou postupně sílit, díky čemuž se nejspíš zmírní i bolesti.
  • Podložka na cvičení je základem prakticky každého workoutu. Hodí se také na domácí kardio trénink, jehož součástí jsou často různé poskoky. Podložka tlumí dopady, a ulevuje tak kloubům i sousedům od hluku. Využijete ji ale také na cvičení jógy či strečink. 
  • Závaží a zátěže nejen na tělo dodají každému tréninku úplně jiný rozměr. Třeba takový běh se zátěžovou vestou nebo kotníkovým závažím pro sportovce představuje zase novou výzvu. 
  • Nastavitelný kettlebell si zamilují crossfiťáci a všichni fanoušci dynamického tréninku. 
  • Závěsné posilovací systémy jsou zase ideální pro cvičení v posilovně, doma i venku. Posilovací systém se dá uchytit prostě kdekoliv. Možná právě proto si jej oblíbili i mariňáci. 
  • Hrazdy na cvičení umožní zacvičit si doma stejně dobře jako na workoutovém hřišti. Dají se zavěsit do zárubně dveří, kde nebudou ničemu překážet. V některých případech dokonce není potřeba ani vrtat. Kdykoliv pak člověk jde po bytě, může si udělat pár shybů. Pro zpestření kliků, gymnastických prvků a workoutových cviků pak slouží třeba adaptéry na kliky a bradla
  • Posilovací kolečko je základem každého fitnessáka, který usiluje o six pack. S posílením středu těla pomohou také klouzavé podložky. 
Příslušenství na domácí trénink

Příslušenství na trénink ve fitku

  • Opasky jsou neodmyslitelnou částí výbavy mnoha návštěvníků posilovny. Zpevní střed těla, stabilizují ho při zvedání těžkých vah, a tím sníží pravděpodobnost úrazu. 
  • Rukavice by neměly chybět žádným sportovkyním ani sportovcům, kteří se chtějí vyhnout mozolům z činek.
  • Trhačky a háky člověku usnadní zvedání těžkého závaží. Ideální jsou například pro cvičení mrtvého tahu.
  • Bandáže pomohou zafixovat kotníky, kolena, lokty či zápěstí, a to nejen při sportu. Pokud má člověk sklon k výronům kotníků, neměla by mu bandáž chybět. 
  • Ručník je pro cvičení ve fitku samozřejmostí. Nikdo nechce ležet nebo sedět na stroji, který předtím někdo jiný propotil. 
  • Ostatní příslušenství zahrnuje například magnézium nebo klasickou křídu, která zmírňuje podkluzování a pomůže lépe zafixovat úchop. Siloví sportovci dále využijí pomůcku pro trénink úchopu nebo bicepsový izolátor. Běžci ocení obal na ruku, do kterého si kromě telefonu mohou dát také klíče nebo jiné drobnosti. 

Vybavení pro vytvoření domácí posilovny

  • Posilovací klece a stojany patří mezi základní výbavu každého fitka, která umožní zařadit do tréninku desítky nových cviků. Dá se na ně odložit činka například při dřepech nebo bench pressu.
  • Nastavitelná lavice se dá napolohovat až do 8 pozic. Super volbou může být i rovná lavice, která se skvěle hodí třeba na bench press.
  • Olympijská tyč nesmí v domácím gymu chybět. Unese až 900 kg, takže s ní mohou trénovat nadhozy, dřepy či mrtvé tahy i zkušení siloví sportovci. A hodit se k ní budou třeba i rychlouzávěry, návleky nebo silikonové úchopy.  
  • Posilovací EZ tyč je vytvarovaná tak, aby se s ní daly provádět různé cviky především na vrchní část těla. Díky ní může člověk do tréninku zapojit třeba bicepsové zdvihy a různé cviky na ramena, předloktí a další partie. 
  • Železné a gumové kotouče neodmyslitelně patří k olympijské i EZ tyči. Teprve s nimi bude mít trénink ty pravé grády. 
  • Hexagonální jednoručky jsou ideální tréninkovou pomůckou do vaší domácí posilovny. Pomůžou procvičit nejen ruce, ale i celé tělo. 
  • Posilovací tyč Trap Bar LIFTER je pro silové sportovce, kteří chtějí pracovat na svém dead liftu a dát důraz na správnou techniku.
  • Sada činek obsahuje dvě jednoručky, které se dají spojit. Tím vznikne delší posilovací tyč. V sadě nechybí ani 16 různých kotoučů, které vytvoří optimální zátěž. Pokud člověk hledá základní pomůcku pro své domácí fitko, tak tady je. Super volbou může být také praktická nastavitelná jednoručka s hmotností 3–20 kg.
  • Plyometrická bedna je ideální pro crossfiťáky, kteří chtějí zlepšovat své výkony i výbušnost. 
  • Podložka na cvičení by měla být na zemi každého domácího gymu. Chrání podlahu před poničením při odkládání činek. Navíc zajistí, že při cvičení nebudete rušit sousedy.
  • Workout timer pak pomůže s měřením cvičebních intervalů a odpočítáváním pracovních sérií či přestávek. Díky němu každý ví, jak dlouho už maká a kolik ještě zbývá do konce. 

Chcete více tipů na vybavení domácího fitka? Pak by vám neměl ujít náš článek Vybavení domácí posilovny: Které pomůcky a příslušenství nesmí chybět? 

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

2. Regenerační pomůcky

Jsou ideální pro všechny přátele nebo členy rodiny, od kterých neustále slýcháte, že je bolí záda, za krkem nebo mají dlouho svalovku po tréninku. Tyto pomůcky jsou určeny k tomu, aby podpořili krevní oběh, a tím i regeneraci. Stejně tak dokážou přinést úlevu, uvolnění a zpříjemnit chvíle relaxace. 

  • Masážní válce pomohou zlepšit pohyblivost, svalový rozsah a uvolnit ztuhlé svaly. Tyto pomůcky navíc mohou urychlit i regeneraci.
  • Masážní pistole zajistí pořádnou dávku odpočinku a cílené regenerace. S uvolněním a rozmasírováním svalů pomohou masážní pistole s nastavitelnou hlavicí a intenzitou masáže. Tento dárek potěší i nesportovce, kteří potřebují uvolnit ztuhlá záda nebo si jen chtějí užít příjemnou masáž.   
  • Podložka na uvolnění a masáž zad se skvěle hodí po tréninku nebo celodenním sezení či stání. Spolehlivě uvolní a promasíruje záda.
  • Masážní tyč Roller je efektivní pomůcka na masáž celého těla. Hodí se nejen sportovcům, ale také všem ostatním, kteří potřebují po náročném dni uvolnit ztuhlé svaly.
  • Akupresurní set se skládá z akupresurní podložky a akupresurního polštáře. Ty mají na povrchu plastové jehličky pro podporu regenerace, krevního oběhu i relaxace. 
  • Masážní míčky a další menší pomůcky jsou ideální na masírování konkrétních menších partií, jako jsou například chodidla či krční páteř. 
Regenerační pomůcky

3. Pomocníci pro krabičkování

Pokud se chce člověk stravovat zdravě a dodržovat svůj jídelníček, je ideální, aby si sám připravoval jídla do krabiček. Díky tomu má pak jasný přehled, kolik čeho snědl, a snadněji dosahuje výsledků. Takového člověka potěšíte dalším příslušenstvím, které mu v tomto ohledu pomůže. 

Praktické krabičky

Krabiček různých velikostí není nikdy dost. Nejvíce je ocení lidé, kteří chodí do práce na dlouhé směny, a tak si s sebou nosí několik hlavních chodů i svačinek. Vybírat můžete mezi klasickými dózami nebo krabičkami, které mají uvnitř i rozdělovač. Na uložení různých snacků jsou pak super silikonové sáčky, do kterých se dá dát hrst ořechů, nakrájená zelenina i obložené pečivo. 

Šejkry a láhve

Kromě krabiček přijdou samozřejmě vhod i nádoby na nápoje

  • Pro běžné užívání se hodí klasické láhve, které neprotékají a dají se vzít všude s sebou. 
  • Zejména na zimu se hodí i termoláhve, které udrží teplý čaj či kávu. 
  • No a pro sportovce samozřejmě nesmí chybět stylové šejkry, ve kterých si mohou rozmíchat své suplementy. 
  • Velké barely s objemem až 2,5 l přijdou zase vhod každému, kdo má problém s dodržováním pitného režimu a chce mít lepší přehled o tom, kolik tekutin už má v sobě. 
  • A chybět nesmí ani termohrnek Traveler, který udrží teplý čaj nebo kávu.
Šejkry a láhve

Tašky na krabičky 

Krabičkami a láhvemi to ale nekončí. K nim je potřeba pořídit také praktickou tašku, ve které se dají přenášet. Málokdo si dá krabičku s jídlem třeba do kabelky nebo pracovní tašky. Každý, kdo krabičkuje, by tak měl být vybavený i praktickou taškou na jídlo ve větší nebo menší velikosti, ve které může všechny chody bezpečně přenášet. Navíc se k ní dají pořídit praktické sáčky, které pomohou udržet jídlo v teple či chladu.

4. Doplňky stravy

Době, kdy byly suplementy napříč generacemi považovány za steroidy, už snad dávno odzvonilo. Například z benefitů proteinů nemusí těžit jen siloví sportovci, kteří chtějí nabrat svaly. Skvěle zapadne klidně i do jídelníčku prarodičů toužících po pevných, silných a zdravých kostech. Pojďme se proto podívat na ty nejpopulárnější, kterými své blízké rozhodně potěšíte. 

Doplňky pro podporu výkonu

  • Protein je klasika mezi suplementy. Pomáhá doplnit bílkoviny potřebné pro růst i udržení svalové hmoty a udržení zdravých kostí. Není tak vhodný jen pro sportovce. Z benefitů budou těžit například i senioři, kterým může zpomalit proces ztráty svalové hmoty. Dá se pít jako lahodný krémový nápoj nebo přidat do oblíbených pokrmů, které tak obohatí o potřebné bílkoviny. A pozor, k dostání je i mnoho veganských proteinů, takže si vyberou i příznivci rostlinné stravy.
  • Energetické gely jsou ideální především pro vytrvalostní sportovce, kteří potřebují dodat energii před výkonem, při něm nebo po jeho skončení. 
  • Elektrolytické tablety pomohou doplnit důležité látky, které se ztrácí potem. 
  • Nakopávače neboli preworkouty mohou být se stimulanty nebo bez nich. Nabudí na výkon a pomohou sportovcům dostat ze sebe při cvičení maximum. 
  • Kreatin patří do základní výbavy nejen všech silových sportovců a příznivců dynamických aktivit. Pomáhá totiž zlepšit sportovní výkony, u kterých je zapotřebí maximální síla nebo rychlost. 
  • Aminokyseliny jsou důležité pro podporu regenerace, konkrétně pak opravu tréninkem poškozených svalových mikrotraumat. 
  • Gainery pomohou silovým sportovcům k tomu, aby snadno zvýšili svůj kalorický příjem, a mohli tak efektivněji nabírat svalovou hmotu. 
  • Sportovní nápoje, jako je FueRide a FueIntra Workout, jsou ideální pro každého sportovce, kterému jde o maximální výkon.  
Doplňky pro podporu výkonu

Doplňky pro zklidnění a lepší spánek

Pokud máte ve svém okolí někoho, kdo místo sladkého spánku počítá do noci ovečky, mohou ho potěšit právě doplňky pro zklidnění roztěkané mysli. 

  • Hořčík může zlepšit kvalitu spánku zejména u lidí, kteří mají této minerální látky nedostatek. Typickým příkladem jsou často sportovci, kteří ho ztrácí potem. Výsledky výzkumů ale obecně ukazují, že může nedostatek hořčíku trápit až třetinu obyvatel.
  • Melatonin je spánkový hormon, který souvisí s naším cirkadiálním rytmem. Jeho suplementace může zkrátit dobu usínání, a tím zlepšit kvalitu spánku.
  • Kozlík lékařský je bylinka se zklidňujícími účinky, která také může pomoci zkrátit dobu usínání a zlepšit kvalitu spánku.
  • Glycin je aminokyselina, která může mít také vliv na spánek. Výsledky výzkumu ukazují, že lidé, kteří suplementovali glycin, se budili ráno více odpočatí. 
  • Pink Calm je účinná směs látek pro podporu nervového systému a psychiky, která pomůže zklidnit mysl, zregenerovat tělo a pečovat o kvalitu spánku. 
  • Meduňka je rostlinný extrakt, který pomáhá nejen s péčí o spánek a relaxaci, ale také o trávení.
  • GABA obsahuje kyselinu gama-aminomáselnou, která patří mezi známá nootropika. Navíc pomáhá s péčí o klidnou mysl a harmonický spánek.
  • Sleep and Relax ve formě kapslí nebo rozpustného prášku je unikátní komplex účinných látek pro každého, kdo touží po kvalitním a sladkém spánku či celkové relaxaci. 

Doplňky pro zdraví

  • Multivitamínové a multiminerálové doplňky obsahují zpravidla kombinaci vitamínů a minerálních látek, které pomohou splnit jejich doporučený denní příjem. Oblíbené jsou rovněž jednosložkové vitamíny. Příkladem je vitamín C, D, B6, B12 a doplňky s obsahem selenu, železa či zinku, které přispívají ke správné funkci imunity.
  • Probiotické doplňky pomohou se správným trávením, ale také podpoří naši obranyschopnost. Ne nadarmo se říká, že střeva jsou druhým mozkem. Proto je potřeba zajistit jim optimální osídlení v podobě prospěšných živých mikroorganismů, které pomohou pečovat o naše zdraví. 
  • Kloubní výživa a další doplňky pro péči o pohybový aparát jsou ideální pro starší lidi a všechny fyzicky aktivní jedince. Skvělým dárkem pro ně tak bude komplexní kloubní výživa s několika účinnými složkami, žraločí chrupavka nebo kolagenové doplňky
  • Jako podpora jater jsou označeny doplňky, které pomáhají pečovat o tento orgán. Ten se stará o detoxikaci těla, a tak je pro celý organismus klíčový. 
  • Pokud chcete udělat maximum pro zdraví svých blízkých, neměly by vám ujít ani doplňky na podporu imunity
Doplňky pro zdraví

Doplňky pro gamery a hráče e-sports

Pro všechny vášnivé hráče máme rovnou vlastní značku XBEAM, která nabízí vše, co potřebují. Tedy udržet maximální soustředěnost, herní výkon a zápal.

  • XBEAM Energy Powder obsahuje 21 pečlivě vybraných látek včetně stimulantů pro maximální podporu schopností každého hráče, zvýšení jeho úspěchu a dobytí virtuálních sportovních arén.
  • XBEAM Energy Caps s 13 aktivními složkami včetně kofeinu pomůže zvýšit výkon, koncentraci, zrychlit reakce a lépe zvládat stresové situace při hře. 

Doplňky pro výkonnější mozek

Doplňky z této kategorie jsou ideální pro všechny lidi, jejichž každodenní fungování vyžaduje jistou dávku soustředěnosti. Najdete v ní nootropika a další složky, které jsou schopny zlepšovat mozkové funkce, náladu, soustředění a také zvyšovat bdělost. 

Kromě toho mohou pomoci zvýšit úroveň pociťované energie nebo snížit únavu. Potěší tak například studenty, kreativce, manažery a další osoby, které chtějí podpořit mozkovou činnost. Skvělou volbou je tak například kofein, GABA, Rhodiola rosea, DMAE či ženšen

Super volbou může být také nootropický komplex FueBrain, který je synonymem pro příliv energie a zostření mozkových i psychických funkcí. Skvěle se tak hodí třeba manažerům, studentům nebo každému, komu jde o maximální koncentrací a mentální výkon. 

Doplňky na hubnutí

S koncem roku a začátkem nového se často pojí mnoho předsevzetí. A pokud máte ve svém okolí někoho, kdo se bude snažit zbavit přebytečného tuku, může být doplněk na hubnutí skvělým způsobem, jak mu vyjádřit podporu. 

  • Protein Yum Yum Whey obsahuje bílkoviny, které pomohou zasytit, což je při hubnutí klíčové. Navíc je obohacen o spalovače tuku.
  • Spalovače tuku pomohou nakopnout metabolismus i zvýšit energetický výdej, a to dokonce i v klidu. Nejlépe ovšem fungují společně s pohybovou aktivitou.
  • Appetite Control může pomoci dostat pod kontrolu chutě na sladká i slaná jídla a udržet se na uzdě.   
  • Glukomanan je rozpustná forma vlákniny, která pomáhá navodit pocit sytosti a také může snížit absorpci tuků.

Doplňky pro podporu krásy

  • Prvotřídní mořský kolagen by měl být základem beauty výbavy každé ženy. Pomáhá totiž například s udržením zdravé pokožky i vlasů.
  • Zinek a selen jsou minerální látky, které mají vliv na zdraví vlasů a nehtů. Zinek pak navíc napomáhá také ke zdravé pokožce. 
  • Pink beauty je unikátní komplex vytvořený na míru ženám pro podporu krásy. Obsahuje účinné složky, které mohou pomoci zlepšit kvalitu vlasů, nehtů i pleti. K tomu slouží i beauty Proteinová tyčinka GlowBar.
  • Glowy hair je ideální dárek pro ženy, které chtějí mít pevné a lesklé vlasy bez sklonů k vypadávání.
  • Glowy skin potěší každou dívku, která by ráda měla sjednocenou a zdravě vypadající pleť působící svěžím a mladistvým dojmem.
  • Sun Kiss si oblíbí každá milovnice opalování. Obsahuje betakaroten a další složky pro mladistvou pleť s bronzovým opálením. 
  • Anti-aging je pak kategorie s produkty, které pomáhají pečovat o mladistvý vzhled a zdravé stárnutí. Ideální pro všechny, kteří si zakládají na svém svěžím vzhledu.

S péčí o krásu pak pomohou i další produkty z kategorie, která se zaměřuje na péči o vlasy, nehty i pokožku.   

Doplňky pro podporu krásy

Síla přírody

  • Ashwagandha patří mezi adaptogeny, což jsou látky, které se pojí s odolností v psychicky i fyzicky náročných situacích. Používá se při péči o duševní zdraví, obranu těla v těžkých situacích nebo kvalitní spánek.
  • Fenugreek neboli pískavice řecké seno je doplněk populární zejména u mužů. Pomáhá totiž s péčí o hladinu testosteronu a plodnost. 
  • Houby obsahují množství prospěšných látek, díky kterým se používají například při péči o imunitu, vitalitu a celkové zdraví. Mezi nejpopulárnější patří Hericium, Reishi, Shiitake, hlíva ústřičná či Chaga

Další funkční rostlinné extrakty pro péči o různé aspekty zdraví najdete v kategorii rostlinné doplňky.

Dárkový balíček plný doplňků stravy můžete vytvořit na míru každému, koho chcete obdarovat. 

  • Mezi vánočními dárky pro muže, jejichž srdce tluče pro fitness, rozhodně dominují proteiny, kreatin, multivitamín a hořčík
  • Vánoční dárky pro ženy mohou pomoci doplnit chybějící vitamíny, minerální látky, a navíc podpoří i zdraví a krásu pleti, vlasů či nehtů. Co takhle vytvořit balíček obsahující Yum Yum protein, kapsle Pink beauty a multivitamíny, jejichž složení je přizpůsobeno ženským potřebám?

Objevte naše bestsellery:

5. Jídlo   

Existuje snad člověk, který nemá rád jídlo? Věříme, že ne. Je jen potřeba se zamyslet, jestli je obdarovaný spíše na sladké, nebo slané, případně jaké typy potravin upřednostňuje. Stejně tak je potřeba myslet na různé alergie či intolerance nebo osobní preference, abyste například vegana neobdarovali produkty s obsahem mléka. Jakmile si tohle ujasníte, můžete se pustit do výběru. 

Zdravé tuky

  • Ořechy a semínka patří do kategorie zdravého křupání, které se dá vychutnat při mnoha příležitostech. Skvělé jsou nejen samotné, ale i v pokrmech, které vyzdvihnou na novou úroveň. Co takhle vyzkoušet mandle, vlašské ořechy, pekany nebo rovnou mix ořechů? A potěšit můžete také semínky, jako jsou chia, která se dají použít třeba pro přípravu lahodných pudinků
  • Oříšková másla chutnají skvěle jak v ovesné kaši, tak i samotné na lžičce. Mezi nejpopulárnější patří arašídové, kešu nebo mandlové máslo. Takové dárkové balení z různých druhů ořechových másel udělá radost každému mlsounovi. 

Bílkoviny na oběd i večeři 

Porce bílkovin by neměla chybět v žádném vyváženém jídle, to ví každý aktivní sportovec i cestovatel. Proto ho proteinem nabité dobroty jistě potěší i pod stromečkem.

  • Ryby jsou skvělým zdrojem bílkovin, ale také důležitých omega 3 mastných kyselin. Navíc konzerva s tuňákem, lososem nebo sardinkami může fungovat jako první pomoc v případě, že člověk chce připravit rychlý a výživný oběd.
  • Kuřecí prsa ve vlastní šťávě jsou tu pro každého, kdo chce mít během minutky na stole kvalitní zdroj bílkovin. Jsou už uvařená, a tak nepotřebují tepelnou úpravu.  
  • Rostlinné alternativy masa potěší všechny vegetariány, vegany, ale i masožravce, kteří rádi zkouší nové věci. Tofu, tempeh i seitan se skvěle hodí k zelenině i různým přílohám. Fantazii se meze nekladou. 

Přílohy

  • Přílohy, jako je kuskus, těstoviny, quinoa či rýže, jsou běžnou součástí vyváženého jídelníčku. Pod stromečkem žádného příznivce zdravého životního stylu se tak rozhodně neztratí. 
  • Každého milovníka snídaňových kaší potěší také pořádná zásoba ovesných vloček. K dispozici je dokonce i bezlepková alternativa pro ty, kteří se lepku vyhýbají. 
  • Proteinové těstoviny jsou méně tradiční přílohou, která může díky svému obsahu bílkovin nahradit v pokrmech i maso. Zpravidla se vyrábí z luštěnin, jako je čočka či hrách. Pokud máte ve svém okolí někoho, kdo rád zkouší nové věci, tak ho touto dobrotou rozhodně potěšíte. 
  • ZERO těstoviny jsou ideálním dárkem pro každého, kdo si hlídá váhu nebo se snaží zhubnout. Ve 100 g mají jen 7 kcal, takže nepřidají prakticky žádnou energii do jídelníčku. Jsou tak skvělým parťákem pro dodržování kalorického deficitu. 
Jedlé vánoční dárky

Superpotraviny

Jako superpotraviny se označují produkty, které obsahují vyšší množství biologicky aktivních látek. Ty jsou spojovány s pozitivním vlivem na celkové zdraví, vitalitu a fungování organismu.

  • Zázvorový shot patří mezi základní výbavu v zimním období, kdy kolem všichni posmrkávají a člověk se chce udržet fit. 
  • Psyllium je zase skvělým zdrojem vlákniny, která je důležitá pro správnou funkci střev.
  • Matcha prášek dokáže báječně obarvit dezerty nebo populární latte. Skvěle si ho ale vychutnáte i ve formě tradičního nápoje. Potěší svým obsahem bioaktivních látek. 
  • Chlorella a spirulina jsou prospěšné řasy, které se pojí s mnoha blahodárnými účinky.
  • BIO Greens mix je unikátní komplex, který v sobě spojuje benefity několika druhů nejen zelených rostlinek.
  • Extrakty z hub mají obrovský potenciál pro podporu našeho zdraví. Jsou předmětem mnoha výzkumů, ale už teď jsou jejich benefity pro organismus nezpochybnitelné. 
  • BIO Cocoa & Maca Drink je lahodný rostlinný nápoj, jehož základ tvoří kakao a maca. Díky tomu si můžete vychutnat skvělou chuť a těžit z benefitů této superpotraviny. 

Směsi na přípravu jídel

Tyto předpřipravené směsi jsou určeny každému, kdo si rád pochutná na zdravých dobrotách, ale nechce trávit v kuchyni dlouhý čas přípravou jídla. 

  • Směs na přípravu palačinek a vaflí je základem perfektního startu dne. Když k nim do balíčku přihodíte ještě brazilskou kávu, máte zaručený recept na dokonalé ráno. 
  • Proteinový pudink je ideální snack pro každého, kdo si chce vychutnat dobrotu plnou bílkovin. 
  • Proteinová pizza pomůže vytvořit rychlý oběd, na kterém si pochutná prakticky každý. No uznejte, kdo by nemiloval pizzu? 
  • Proteinový mug cake je tu přesně pro ty, kteří dostanou chuť na sladké a nechtějí čekat desítky minut, než se dezert připraví. Tento mug cake je totiž hotový do 2 minut. 
  • Proteinová zmrzlina je dokonalým letním osvěžením. Skvěle chutná samotná, ale perfektně se hodí i ke zmíněným vaflím nebo palačinkám. 
  • Proteinový chléb je ideální pro každého, kdo si chce sám doma připravit lahodné pečivo, které má křupavou kůrku, ale uvnitř je krásně vláčné. 
Směsi na přípravu jídel

Proteinové a další zdravé snacky

A především ke sladkým dobrotám se skvěle hodí také kvalitní brazilská káva, kterou můžete zakomponovat i do různých dezertů. 

Ochucovadla

Ochucovadla jsou skvělým parťákem pro každého, kdo chce dochucovat zdravě nebo s nižším obsahem kalorií. 

  • Med dodá čaji, dezertům a omáčkám specifickou chuť, kterou žádná jiná surovina nahradit nedokáže. Patří tak do základní výbavy každého kuchtíka a potěší jistě i jako dárek. 
  • ZERO sirupy se pyšní svou nízkou kalorickou hodnotou. Proto je používají s oblibou lidé, kteří se snaží zhubnout. 
  • ZERO omáčky patří také do kategorie nízkokalorických dochucovadel. Co takhle zkusit kari, barbecue omáčku, ZERO kečup či majonézu light?
  • Kečup slazený stévií se perfektně hodí k masu i zelenině. Dá se použít při přípravě salátu, marinád nebo jako dip. 
  • Náhrady cukru, jako je stévie, erythritol nebo xylitol, jsou úplně bez kalorií nebo jich obsahují výrazně méně než cukr. Opět jsou proto skvělým sladidlem do diety. 

Pokud vašim blízkým vyrobíte balíček z potravin, o kterých si myslíte, že se jim trefí do chuti, máte vyhráno. Uvidíte, že se jim oči rozzáří hned po rozbalení. A určitě si na vás znovu vzpomenou, až si budou na těchto dobrotách pochutnávat. 

6. Tašky a batohy do gymu i na cesty

Praktické tašky jsou skvělý dárek, který potěší prakticky kohokoliv. Sportovní taška se hodí nejen na tréninky, ale i na víkendové či týdenní pobyty. Batoh pak člověk využije na výlet, do školy i do práce. Super vychytávkou jsou také stylové ledvinky či sportovní opasky, které se hodí třeba na běh a další vytrvalostní aktivity. Kromě klíčů a telefonu se vám do něj vejde i malá láhev s pitím, díky které můžete i při výkonu doplňovat tekutiny. 

Tašky a batohy do gymu i na cesty

7. Dámské sportovní a volnočasové oblečení

Čeho mají sportující dívky ve skříni většinou více – plesových šatů, nebo legín? Ano, druhá možnost je správně. To však neznamená, že by se tam ještě další nevešly. Oblečení nejen na cvičení totiž není nikdy dost. Co slečnám na Vánoce pořídit?

  • Kategorie dámská trička a tílka nabízí nepřeberné množství topů, crop topů a dalších svršků, které se dají nosit na sport i volný čas. Podle účelu je ovšem potřeba zvolit i vhodný materiál. Bavlna se skvěle hodí na méně intenzivní aktivity. Syntetické materiály jsou zase ideální na sport. 
  • Mikiny pomůžou zahřát a udržet teplotu v chladnějším počasí. Kromě klasiky v nabídce nechybí ani mikiny pro ženy s prodlouženou délkou, nebo naopak zkrácené střihy, které odhalí vypracované břicho. 
  • Tepláky jsou stylový volnočasový kousek, ve kterém se dá vyrazit i do města či na nákup. Vynikají svými propracovanými střihy, díky kterým skvěle sedí postavě
  • Mezi šortkami pak najdete jak volnočasové dámské kraťasy, tak i ty funkční, které se skvěle hodí do posilovny, na běh i jiné tréninky. 
  • Sportovní legíny jsou základem šatníku každé aktivní ženy, která chce nejen u cvičení vypadat dobře, a ještě lépe se při něm cítit. Na běh, silový trénink, jógu a další aktivity využijete zejména funkční legíny, které spolehlivě odvádí pot. Tento kousek oblečení už ovšem dávno nepatří jen do gymu. V nabídce proto nechybí ani pohodlné legíny s vysokým, středním a nízkým pasem, které se skvěle hodí i na běžné denní nošení. 
  • Sportovní podprsenky jsou maximálně pohodlné. Dívky si je oblíbili tak moc, že je zařazují i do svého volnočasového šatníku.
  • Spodní prádlo a plavky je podkategorie, ve které najdete kalhotky, brazilky i podprsenky na různé aktivity. Super volbou je třeba bezešvé prádlo, které je maximálně pohodlné a nikde nedře. Plavky se zase dají využít u bazénu i na pláži. A samozřejmě nechybí klasika v podobě ponožek.
  • Kšiltovky a čepice pomohou chránit vaši hlavu, a to jak před sluníčkem, tak i chladným počasím. Navíc se jedná o stylový módní doplněk, který zpestří každý dámský outfit.

8. Pánské sportovní a volnočasové oblečení

Ani mužům nemusíte letos pořizovat jen klasické vánoční ponožky s kýčovitým vzory. Kupte jim trendy kousek oblečení, ze kterého budou mít opravdovou radost. Uvidíte, že si na vás při jeho nošení vždy vzpomenou. Co pro ně vybrat?

  • Mezi pánskými tričky s dlouhým a krátkým rukávem najdete samozřejmě různé střihy –⁠ od slim fit přes regular až po trendy oversized kousky. Můžete tak vybrat přesně takové, které bude vašim blízkým vyhovovat. 
  • Nechybí ovšem ani vykrojená tílka, která zvýrazní vypracovaná záda a ramena. Na výběr jsou funkční i prodyšné varianty. 
  • Mikiny zase pomůžou zahřát a udržet teplotu v chladnějším počasí. Nechybí ovšem ani vesty s kapucí a bez kapuce. 
  • Tepláky vynikají svými propracovanými střihy, díky kterým skvěle sedí postavě. Některé dokážou navíc i spolehlivě odvádět pot, a tak se skvěle hodí na sport. 
  • Mezi šortkami najdete jak volnočasové kraťasy, tak i ty funkční, které se skvěle hodí do posilovny, na běh i jiné tréninky. 
  • Funkční oblečení ocení každý aktivní muž, kterému jde o maximální výkon a regeneraci při sportu. Tato podkategorie obsahuje především pánské funkční a kompresní oblečení. To snižuje vibrace ve svalech a je navrženo tak, aby zlepšovalo cirkulaci krve. Díky tomu pak může docházet k efektivnějšímu odvodu laktátu, což souvisí například s urychlením regenerace.
  • Mezi spodním prádlem pak najdete především oblíbené boxerky na sport i volný čas. Nechybí ani kotníkové, klasické či hřejivé ponožky, kompresní návleky nebo ponožky na běh.  
  • Kšiltovky a čepice jsou módní doplněk, který každého muže jistě potěší. 
Pánské sportovní a volnočasové oblečení

9. Diagnostické a DNA testy

Máte mezi svými blízkými nějakého experimentátora, který se rád dozvídá nové informace o svém těle? Pak ho rozhodně potěší diagnostické testy, které už dávno nejsou jen výsadou biohackerů. Díky nim bude každý člověk schopen se s vysokou mírou přesnosti a z pohodlí domova dozvědět mnoho nových informací o svém těle. 

  • Testy zaměřené na konkrétní mikroživiny v těle mohou pomoci odhalit například nedostatek vitamínu D
  • Jestli má člověk v těle dostatek potřebných omega-3 mastných kyselin, odhalí Test Omega-3.
  • DNA Testy odhalí efektivitu metabolismu, konkrétní intolerance, riziko propuknutí závislosti na alkoholu, nikotinu, genetickou výbavu a množství vitamínů i minerálních látek v těle.
  • Pokročilý DNA test poskytne více než 440 cenných údajů, které souvisí se zdravím, sportovní aktivitou, stravováním či etnicitou konkrétního člověka. Může navíc odhalit rizika vzniku řady zdravotních obtíží.

Tyto testy umožní každému člověku využít naplno svůj potenciál a zlepšovat se v nových dovednostech nebo dosáhnout optimálního zdraví.

10. Dárkové balíčky

Rozhodli jsme se vám výběr těch ideálních produktů trochu ulehčit a připravili jsme sami pár dárkových balíčků, které by podle našich zkušeností mohly potěšit různé typy lidí. 

  • Hustle For That Muscle Pack je určený zejména mužům, kteří chtějí nabírat svaly. Obsahuje all-in one směs FueGain, shaker pro jeho přípravu, testobooster a komplexní multivitamín.
  • Fruits & Nuts Bomb Pack je plný ovoce a oříšků pro všechny milovníky zdravého zobání či nazdobených ovesných kaší. 
  • BeastPink Girl Pack je určený všem dívkám, které na sobě makají a chtějí podpořit svou krásu. Balíček obsahuje lahodný protein, šejkr, proteinovou tyčinku, ale také vitamín D3, gumičky do vlasů, a doplněk pro péči o celkový vzhled.  
  • Alpha Male Pack jsme stvořili na míru všem mužům, kteří chtějí mezi ostatními vyniknout. Ve složení proto nechybí testosteronový booster, multivitamín, protein a Pill box, který usnadní dodržování suplementace.
  • Vegan For Life Pack si zamilují všichni příznivci rostlinné stravy. Kromě termoláhve a zeleného čaje obsahuje také BIO Greens Mix, což je směs superpotravin pro vytvoření nápoje. 
  • Joints & Vitality Support Pack pomůže s péčí o správnou funkci kloubů a celého pohybového aparátu. Balíček obsahuje žraločí chrupavku, vitamíny, zázvorový shot a důležité omega 3-6-9 mastné kyseliny. Potěší prarodiče, ale také sportovce, kteří klouby více zatěžují. 
  • Performance Pack je balíček pro sportovce zaměřené na výkon. Obsahuje sportovní nápoj FueRide, šumivé tablety pro podporu hydratace, Energy shot, 2 proteinové sušenky a sportovní láhev, která pomůže s dodržováním pitného režimu i při výkonu.
  • Beauty Pack potěší každou ženu, která si zakládá na své kráse. Doplňky pomohou s péčí o vlasy, nehty a pleť. A nechybí ani kartáč na vlasy pro snadné a šetrné rozčesávání. 
  • MoiMüv Snack Pack je ideální pro všechny milovníky drobných svačinek. Obsahuje proteinovou sušenku, tyčinku, flapjack, milkshake, proteinové kuličky a pomazánku nabitou bílkovinami.
  • Memory & Focus Pack potěší studenty, manažery a každého, kdo se chce během dne maximálně soustředit. Najdete v něm FueBrain s obsahem nootropik, zelený čaj, omega 3 a Ginkgo bilobu s hořčíkem.
  • Nut Butter Lover Pack obsahuje vše, co každý milovník ořechových másel potřebuje. Najdete v něm arašídové máslo, arašídové máslo s karamelovou bílou čokoládou a trojitý ořechový krém. Ideální pro zpestření kaší a dezertů. 
  • Game on Pack je určen všem hráčům, pro které jsou důležité rychlé reakce a maximální koncentrace. Obsahuje Energy drink, šejkr a nesmí chybět ani kšiltovka, která člověka zařadí mezi gamery.
Vánoční dárkové balíčky

11. Drobnosti, které potěší

Není potřeba mít na dárky vysoký rozpočet, abyste někomu udělali radost. Často potěší i úplná drobnost, u které je patrné, že člověk přemýšlel, co by blízkým udělalo radost. Abychom vám tohle hledání co nejvíce usnadnili, vytvořili jsme přímo kategorii dárků do 249 Kč. Najdete mezi nimi funkční doplňky, které podpoří zdraví vašich blízkých. Nechybí ovšem ani oblíbené dobroty, šejkry a další příslušenství, které usnadní trénink a zpříjemní zdravý životní styl. 

12. Dárkový poukaz 

Nejste si jisti, co ze zmíněných věcí by vaši blízcí ocenili nejvíce? Nebojte se dát jim dárkový poukaz s volitelnou hodnotou. Člověk si tak může sám vybrat to, co si přeje, a navíc není ochuzený ani o překvapení v podobě voucheru. 

Jestli ještě nevíte přesně, co blízkým koupit, zkuste jim začít nenápadně pokládat otázky, které vám napoví. A pokud se chcete o tipy na super dárky podělit i se svými přáteli, nezapomeňte jim článek nasdílet. 

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *