Fitness recept: Boloňská omáčka s nízkokalorickými těstovinami

Fitness recept: Boloňská omáčka s nízkokalorickými těstovinami

Kdo by nemiloval klasiku v podobě boloňské omáčky s těstovinami, že? Dnes jsme si pro vás připravili trošku jinou verzi, která se vymyká hned v několika směrech. První zásadní změnou je, že jsme mleté maso nahradili tempehem. Díky tomu se z boloňské omáčky rázem stane pochoutka vhodná i pro vegany. Druhá změna proběhla u těstovin. Mysleli jsme totiž i na ty, kteří se snaží zhubnout, ale nechtějí si odpustit pořádnou nálož jídla. Klasické špagety jsme proto nahradili nízkokalorickými těstovinami, které mají ve 100 gramech jen 7 kalorií. Díky tomu si můžete i v dietě dopřát plný talíř této dobroty. 

Na přípravu potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Nachystáme si pánvičku, na kterou naneseme olej ve spreji. Jakmile je rozpálená, orestujeme si na ní nakrájené kousky cibule a česneku. Pak přidáme konzervovaná rajčata, koření (sůl, pepř, bazalku, oregano) a necháme společně 5 minut vařit. Mezitím si vezmeme tempeh, který si nadrobíme a pak přidáme do rajčatové omáčky. Opět společně několik minut provaříme. 

Boloňská omáčka s nízkokalorickými těstovinami - postup

V mezičase si vezmeme těstoviny BIO Zero Fettuccine, opláchneme je pod teplou vodou a v horké vodě vaříme přibližně 3 minuty. Poté je scedíme a přidáme do rajčatové směsi. Pokrm společně 3 minuty provaříme, aby se všechny chutě propojily. Když máme hotovo, naservírujeme na talíř a můžeme si doma vychutnat tuhle italskou dobrotu

Náš tip: Pokud nejste vegani, můžete si celý pokrm ještě vylepšit parmezánem nebo jiným sýrem.  

Boloňská omáčka s nízkokalorickými těstovinami
Nutriční hodnoty
1 celá porce
Kalorie338 
Bílkoviny24 g
Sacharidy30 g
Tuky10 g
Vláknina16 g

Veganská kuchyně rozhodně není jen o zelenině. A tahle italská lahůdka je toho jasným důkazem. Pochutnejte si na plném talíři této dobroty, kterou snadno napasujete do svého jídelníčku i při hubnutí.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *