Jak si připravit tu nejvláčnější bábovku? My jsme se dnes pustili do přípravy této ovocné dobroty, která si nás získala hned po prvním ochutnání. Do těsta jsme přidali banán a mléko, takže nehrozí, že by byla příliš suchá a nedala se jíst. Nechybí ovšem ani protein a borůvky, které kromě skvělé chuti pomohou vykouzlit také krásnou strukturu.
Budeme potřebovat:
- 125 g celozrnné špaldové mouky
- 125 g hladké mouky
- 150 ml nízkotučného mléka
- 90 g banánu
- 80 g xylitolu
- 40 ml oleje (my jsme použili řepkový)
- 30 g vanilkového proteinu
- 20 g lyofilizovaných borůvek
- 12 g kypřícího prášku
- 3 vajíčka
- olej ve spreji na vymazání formy
Na ozdobení budeme potřebovat
- 40 g hořké čokolády
- 40 g nízkotučného mléka
- 10 g lyofilizovaných borůvek
- 10 g pomerančové kůry
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
V misce si smícháme mouky, protein, kypřící prášek do pečiva a xylitol.
Do suché směsi pak přilijeme olej, mléko, rozmačkaný banán a vajíčka.
Vše pak důkladně promícháme a na závěr vmícháme i lyofilizované borůvky.
Vezmeme si formu na bábovku a vystříkáme ji olejem ve spreji. Tím zabráníme přichycení těsta. Troubu si vyhřejeme na 160 °C a pečeme 30 minut. Pak zvýšíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 20 minut. Když je bábovka hotová (vyzkoušíme špejlí, nesmí se přichytávat těsto), rozpustíme si čokoládu s mlékem (v mikrovlnce nebo vodní lázni v silikonovém sáčku) a bábovku touto směsí polijeme a necháme stéct. Dozdobíme lyofilizovanými borůvkami, nastrouhanou pomerančovou kůrou a necháme vychladnout. Pak můžeme podávat.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 181 kcal |
Bílkoviny | 7 g |
Sacharidy | 21 g |
Tuky | 7 g |
Vláknina | 3 g |
Tahle vláčná bábovka může být skvělou součástí snídaně, stačí k ní přidat už jen tvaroh, řecký jogurt nebo populární oříškové máslo. Stejně tak se hodí i jako rychlý snack.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář