Fitness recept: Cizrnová kari polévka s kokosovým mlékem a quinoou

Fitness recept: Cizrnová kari polévka s kokosovým mlékem a quinoou

Máte rádi kari? V dnešním receptu ho nenajdete v obvyklé kombinaci s kuřecím masem. My se totiž rozhodli připravit veganskou krémovou polévku plnou orientálních chutí. Základ tvoří cizrna s kari pastou a kokosovým mlékem, které zjemní celou chuť. Aby byla polévka výživnější, přidali jsme do ní i porci quinoy. Pak už je jen na vás, čím ji dozdobíte. S nebezpečně dobrou kombinací jarní cibulky, koriandru a sezamu ovšem určitě nešlápnete vedle.

Na polévku budeme potřebovat:

Na dozdobení budeme potřebovat:

  • jarní cibulku
  • sezam
  • čerstvý koriandr 
Cizrnová kari polévka s kokosovým mlékem a quinoou - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Nejprve si dáme uvařit quinou 120 g si smícháme s 240 ml vody a uvaříme doměkka. Jakmile je hotová, dáme ji bokem a pustíme se do přípravy samotné polévky.

Z cizrny si slijeme nálev a připravíme si pánev, na kterou naneseme olej ve spreji. Jakmile je rozpálená, dáme do ní cizrnu a orestujeme ji společně se žlutou kari pastou, kurkumou a nadrobno nasekaným česnekem. Do směsi pak přidáme kokosové mléko, rajčatové pyré a pořádně zamícháme. Pak přilijeme 0,7 l vody (může být i vývar) a necháme provařit. 

Cizrnová kari polévka s kokosovým mlékem a quinoou - postup

Hotovou polévku rozdělíme do 4 talířků. Do každého dáme porci uvařené quinoy a dozdobíme jarní cibulkou, případně sezamem a koriandrem. 

Náš tip: Jestli máte rádi krémové polévky, můžete ji promixovat ponorným mixérem. Pokud by se vám zdála moc hustá, stačí ji lehce naředit vodou. 

Cizrnová kari polévka s kokosovým mlékem a quinoou
Nutriční hodnoty
1 porce včetně quinoy (celkem 4 porce)
Energetická hodnota264 kcal
Bílkoviny8 g
Sacharidy29 g
Tuky12 g
Vláknina4 g

Jak vidíte, kari nepatří jen k masu. Skvěle se s jeho pomocí dá vytvořit i polévka, která je díky kokosovému mléku krásně jemná. Tak dobrou chuť.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *