Fitness recept: Domácí jahodový džem s chia semínky

Fitness recept: Domácí jahodový džem s chia semínky

My si nejraději oblíbené potraviny připravujeme doma. Výhodou je, že přesně víme, co jsme na jejich přípravu použili. Většinou se jedná o pečlivě vybrané suroviny, jejichž chuť je jednoduše znamenitá! Nejnověji vám přinášíme recept na domácí jahodový džem s chia semínky, slazený agáve sirupem. Na jeho přípravu jsme navíc nepoužili žádné konzervační látky a vy si tak můžete užít jeho přirozenou a čerstvou chuť! Vychutnejte si ho na vašem oblíbeném pečivu, palačinkách, lívancích nebo jen tak lžičkou. Pojďme se pustit do jeho rychlé a jednoduché přípravy!

Na přípravu potřebujeme:

Ingredience-na-jahodovy-dzem

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Jahody si nakrájíme nadrobno a polovinu ovoce rozmixujeme do hladka. Následně si celou jahodovou směs i s nakrájenými kousky dáme do hrnce a mícháme na nízkém plamenu. Postupně přidáváme chia semínka a citronovou šťávu, dokud se nám všechny ingredience pěkně nespojí. Na závěr džem dochutíme sirupem a necháme ho dobře vychladnout. Džem po vychladnutí ztuhne. Pořádně ho promícháme a můžeme podávat s oblíbeným pečivem nebo palačinkami. Džem můžeme přendat do vzduchotěsné nádoby a uskladnit v chladničce. Vydrží vám v ní maximálně jeden týden, jelikož neobsahuje žádné konzervanty. Užijte si jeho sladkou a přirozenou chuť!

Fitness recept: Domácí jahodový džem s chia semínky
Nutriční hodnoty1 porce (celkově 4 porce)
Kalorie59,5
Bílkoviny2 g
Sacharidy7,75 g
Vláknina4,25 g
Tuky2,5 g

Věříme, že tento recept na domácí jahodový džem s chia semínky sami vyzkoušíte a oceníte jeho přirozeně dokonalou chuť! Pokud si myslíte, že by tento recept ocenili i vaši známí, nezapomeňte ho s nimi sdílet.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *