Fitness Recept: Dukátové buchtičky s proteinovým pudinkem a lesním ovocem

Fitness Recept: Dukátové buchtičky s proteinovým pudinkem a lesním ovocem

Jsou sladká jídla vaším pokušením? Proč jim odolávat, když si je můžete udělat ve zdravější, nutričně vyvážené verzi? Přesně takovou dobrotu vám dnes přinášíme! Připravte si s námi skvělý recept na špaldové buchtičky přelité proteinovým pudinkem a dozdobené čerstvým ovocem. Mňam! Měkoučké těsto v kombinaci se sladkým pudinkem a svěžím ovocem je skutečně chuťový zážitek i pro ty největší gurmány. Pojďte se o tom přesvědčit.

Na přípravu špaldových buchtiček potřebujeme:

Na přípravu pudingu potřebujeme:

  • 210 g proteinového pudinku s příchutí vanilka borůvky
  • 200 g lesního ovoce (maliny, ostružiny, borůvky, …)
Ingredience na dukátové buchtičky

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

V první řadě si připravíme buchtičky. Do mísy si vysypeme mouku, po okrajích ji osolíme a do středu uděláme jamku. Do ní dáme cukr, podrcené droždí a zalijeme polovinou mléka. Necháme kvasit 10-15 minut. Následně přidáme zbylé ingredience – mléko, vajíčko a změknuté máslo. Všechny ingredience spolu propracujeme do hladkého těsta. Mísu přikryjeme a dáme na teplé místo vykynout na asi 30-40 minut. Hotové těsto rozdělíme na 8 částí. Každý kousek rozválíme a nakrájíme na malé, asi 1,5cm kousky. Klademe je jeden vedle druhého na olejem posprejovaný plech. Pečeme při teplotě 180 °C asi 20-25 minut.

Mezitím si připravíme pudink. Směs zalijeme vodou a mícháme, abychom se zbavili všech hrudek. Ještě teplé upečené buchtičky dáme na talíř, přelijeme pudinkem a dozdobíme ovocem. Podáváme a vychutnáváme!

Dukátové buchtičky s proteinovým pudinkem a lesním ovocem
Nutriční hodnoty1 porce (celkově 6 porcí)
Kalorie635
Bílkoviny35 g
Sacharidy76 g
Tuky18 g
Vláknina15 g

Věříme, že si tento sladký recept na špaldové buchtičky s proteinovým pudinkem zamilujete už na první zakousnutí. Podpořte i své okolí ve zdravém mlsání a o recept se s nimi ním podělte.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *