Fitness recept: Jablečné chutney

Fitness recept: Jablečné chutney

Chutney neboli čatní z jablek a cibule je dobrota, která se skvěle hodí k masu i jeho rostlinným alternativám a dalším pokrmům. Perfektně si rozumí třeba také s pečenou zeleninou či pečivem. Na přípravě není nic složitého a výsledek za to rozhodně stojí. Chutney totiž vyzdvihne na nový level prakticky každý váš oběd či večeři.

Budeme potřebovat:

Jablečné chutney - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Vezmeme si cibule, zbavíme je slupek a nadrobno nakrájíme. Rozpálíme si pánev a na olivovém oleji ji necháme zesklovatět. Vedle si připravíme jablka. Ta oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. Pak je přidáme k cibuli společně s nastrouhaným nebo najemno nakrájeným zázvorem a prolisovaným česnekem. Vše spolu za občasného zamíchání prohříváme na pánvi, dokud jablka nepustí šťávu. Následně přidáme erythritol, jablečný ocet a sůl podle chuti. 

Jablečné chutney - směs jablek a cibule

Na nízkém plameni pak dusíme přibližně 20 minut. Během toho občasně promícháme a přidáváme průběžně vodu podle potřeby. Tekutina ze směsi by měla mít přibližně konzistenci sirupu, tak to s vodou není potřeba přehánět. Po 20 minutách dušení přidáme rozinky a dusíme ještě 10 minut. Pak směs ochutnáme, podle potřeby přidáme ještě sůl či jablečný ocet a můžeme podávat. Nesnědené chutney skladujeme v lednici v uzavřené nádobě.

Náš tip: Chutney si perfektně rozumí s masem. Skvěle se ovšem hodí i k jeho rostlinným náhražkám, pečivu či jakýmkoliv vegetariánským a veganským pokrmům. 

Jablečné chutney
Nutriční hodnoty
Na celé množství
Energetická hodnota777 kcal
Bílkoviny6 g
Sacharidy129 g
Tuky21 g
Vláknina24 g

Pokud chcete zpestřit svůj oběd nebo večeři a dodat jí nový chuťový rozměr, pak je právě jablečno-cibulové chutney skvělou volbou.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *