Fitness recept: Krémová čočková polévka s dýňovými semínky

Fitness recept: Krémová čočková polévka s dýňovými semínky

V chladném podzimním dni není nic lepšího než se zahřát teplou krémovou polévkou. My je zbožňujeme kvůli jednoduché přípravě a dokonalé chuti, kterou nic nenahradí. Když je navíc polévka i plná živin a dokonale zasytí, tak jednoduše není o čem. Připravili jsme si pro vás jeden lahodný recept, a tím je krémová polévka z červené čočky s dýňovými semínky. Ta v sobě spojuje všechny benefity, které nabízí čerstvá zelenina a nutričně nabité luštěniny. Pojďme se pustit do její přípravy!

Na přípravu potřebujeme:

Ingredience na hustou čočkovou polévku

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

V hrnci si na ghee orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a koření. Následně přidáme nakrájenou mrkev, a ještě chvíli spolu orestujeme. Mezitím si promyjeme čočku, přidáme ji do hrnce společně se zeleninovým bujónem a všechno zalijeme 500-700 ml horké vody. Polévku vaříme asi 30 minut, dokud nám čočka a mrkev nezměknou. Když je hotová, důkladně ji rozmixujeme ponorným mixérem. Těsně před podáváním si orestujeme na pánvi dýňová semínka a polévku následně podáváme se semínky, případně dozdobenou smetanou a chilli kořením. Dobrou chuť!

Fitness recept: Krémová čočková polévka s dýňovými semínky
Nutriční hodnoty1 porce bez smetany (celkově 4 porce)
Kalorie368
Bílkoviny21 g
Sacharidy54 g
Tuky6 g
Vláknina7 g

Věříme, že tato krémová čočková polévka zpříjemní váš den. Pokud vám recept padl do oka, podělte se o něj i se svým okolím.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *