Fitness recept: Kynuté koblížky s tvarohovým krémem

Fitness recept: Kynuté koblížky s tvarohovým krémem

Není potřeba mít z kynutého těsta strach. I když může vypadat příprava složitě, tohle zvládne opravdu každý. Jakmile má ideální konzistenci, vykrojí se z něj placky, které už stačí jen upéct. A pak už je na každém, čím je dozdobí. My vsadili na kombinaci tvarohového krému a jahodového Jammy Spreadu. 

Na těsto budeme potřebovat:

Na dokončení budeme potřebovat:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Začneme přípravou těsta. Smícháme si 150 g hladké špaldové mouky s celozrnnou špaldovou moukou, 30 g třtinového cukru a špetkou soli. Mléko si ohřejeme, nesmí být až moc horké. Přidáme k němu zbylých 5 g cukru, sušené droždí a necháme 5 minut na to, aby kvásek vzešel. Následně ho přidáme k moučné směsi, přidáme povolené ghee a vyhněteme hladké těsto. Ideální konzistence je taková, že se na těstě dělají bubliny. Pokud by nás při hnětení bolely ruce, můžeme si pomoci robotem s hnětacím hákem. Takto připravené těsto necháme v misce, přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě přibližně hodinu. 

Kynuté koblížky s tvarohovým krémem- kynutí

Vykynuté těsto si rozválíme na pomoučeném válu, mělo by mít tloušťku přibližně 2 cm, a kulatým vykrajovátkem nebo skleničkou z něj vykrajujeme kolečka. 

Kynuté koblížky s tvarohovým krémem - vykrajování

Plech si vyložíme pečícím papírem a kolečka na něj pokládáme s dostatečnými rozestupy vedle sebe. Když jsou na plechu, necháme je ještě dalších 30 minut kynout, pak je potřeme olejem a pečeme přibližně 15 minut dozlatova na 180 °C. Pak necháme vychladnout.

A blížíme se k závěru. Vyšleháme tvaroh s proteinem a hotové koblížky dozdobíme tímto krémem a jahodovým Jammy Spreadem. Na závěr posypeme moučkovým cukrem. 

Kynuté koblížky s tvarohovým krémem

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 koblížek (celkem 9 kusů)
Energetická hodnota172 kcal
Bílkoviny8 g
Sacharidy21 g
Tuky6 g
Vláknina1 g

A pak už nám nic nezabrání v tom, abychom se do nich s chutí zakousli. Tak kdo by si tento nadýchaný koblížek dal taky? 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *