Není potřeba mít z kynutého těsta strach. I když může vypadat příprava složitě, tohle zvládne opravdu každý. Jakmile má ideální konzistenci, vykrojí se z něj placky, které už stačí jen upéct. A pak už je na každém, čím je dozdobí. My vsadili na kombinaci tvarohového krému a jahodového Jammy Spreadu.
Na těsto budeme potřebovat:
- 150 g hladké špaldové mouky (+ 20 g na pomoučení)
- 120 ml polotučného mléka
- 50 g celozrnné špaldové mouky
- 35 g třtinového cukru
- 30 g ghee
- 1 ČL sušeného droždí
- špetku soli
Na dokončení budeme potřebovat:
- 150 g jemného odtučněného tvarohu
- 30 g vanilkového proteinu
- 4 PL jahodového Jammy Spreadu
- 1 PL řepkového oleje
- 10 g moučkového cukru na posypání
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Začneme přípravou těsta. Smícháme si 150 g hladké špaldové mouky s celozrnnou špaldovou moukou, 30 g třtinového cukru a špetkou soli. Mléko si ohřejeme, nesmí být až moc horké. Přidáme k němu zbylých 5 g cukru, sušené droždí a necháme 5 minut na to, aby kvásek vzešel. Následně ho přidáme k moučné směsi, přidáme povolené ghee a vyhněteme hladké těsto. Ideální konzistence je taková, že se na těstě dělají bubliny. Pokud by nás při hnětení bolely ruce, můžeme si pomoci robotem s hnětacím hákem. Takto připravené těsto necháme v misce, přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě přibližně hodinu.
Vykynuté těsto si rozválíme na pomoučeném válu, mělo by mít tloušťku přibližně 2 cm, a kulatým vykrajovátkem nebo skleničkou z něj vykrajujeme kolečka.
Plech si vyložíme pečícím papírem a kolečka na něj pokládáme s dostatečnými rozestupy vedle sebe. Když jsou na plechu, necháme je ještě dalších 30 minut kynout, pak je potřeme olejem a pečeme přibližně 15 minut dozlatova na 180 °C. Pak necháme vychladnout.
A blížíme se k závěru. Vyšleháme tvaroh s proteinem a hotové koblížky dozdobíme tímto krémem a jahodovým Jammy Spreadem. Na závěr posypeme moučkovým cukrem.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 172 kcal |
Bílkoviny | 8 g |
Sacharidy | 21 g |
Tuky | 6 g |
Vláknina | 1 g |
A pak už nám nic nezabrání v tom, abychom se do nich s chutí zakousli. Tak kdo by si tento nadýchaný koblížek dal taky?
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář