Fitness recept: Lahodné tiramisu s dokonalou chutí a vysokým podílem bílkovin

Fitness recept: Lahodné tiramisu s dokonalou chutí a vysokým podílem bílkovin

Při pomyšlení na italskou kuchyni se vám jistě hned vybaví špagety nebo populární pizza. My jsme se dnes ale pustili raději do přípravy sladké dobroty. Naše volba padla na italské tiramisu, které si vás hned získá svou lahodnou sladkou chutí s kávovými tóny. Oproti originálnímu receptu jsme ovšem ubrali na tuku, cukru a přidali větší množství bílkovin. Výsledkem je lahodný dezert, na kterém si můžete bez výčitek pochutnat i při hubnutí. Zažene totiž chutě na sladké, a navíc vás spolehlivě zasytí. 

Na vločkovou vrstvu budeme potřebovat

Na krém budeme potřebovat: 

Na dozdobení budeme potřebovat:

ingredience na lahodné tiramisu s dokonalou chutí a vysokým podílem bílkovin

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Nejprve si připravíme základní vločkovou vrstvu. Na pánev dáme ovesné vločky, nízkotučné mléko, špetku skořice a vaříme přibližně 5 minut. Pak ke směsi přidáme 30 ml uvařené kávy, čokoládový protein, mandlové máslo, rozmačkaný banán a důkladně promícháme. Pokud se nám zdá směs příliš hustá, můžeme ji naředit vodou. 

Dále se můžeme pustit do přípravy krému. Jednoduše dáme do misky tvaroh s vanilkovým proteinem a společně důkladně promícháme nebo vyšleháme. 

Připravíme si misku, pohár nebo skleničku, do které budeme naše tiramisu vrstvit. Postupně do ní dáváme střídavě ovesnou a krémovou vrstvu. Je jen na nás, kolik jednotlivých vrstev vystřídáme. Z připravených ingrediencí bychom měli vytvořit 3 porce. Jejich výsledný počet ale záleží na vás a vašem cíli. Může jich být více i méně. 

Jakmile máme navrstvené sklenice, můžeme zdobit. Vršek posypeme kakaovým práškem. Aby byl poprášený rovnoměrně celý povrch, můžeme si pomoci sítkem. Pak už stačí jen celý dezert navrchu doplnit zrníčky kávy a máme hotovo. 

Fitness recept - lahodné tiramisu s dokonalou chutí a vysokým podílem bílkovin
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 3 porce)
Kalorie387
Bílkoviny38 g
Sacharidy40 g
Tuky7 g
Vláknina6 g

I když můžete tiramisu jíst hned, doporučujeme odolat a nechat ho alespoň hodinu v lednici, aby ztuhlo. Dezert se uleží, a vy si ještě více pochutnáte.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *