Jak dostat do jídelníčku více zeleniny? Kromě klasiky v podobě salátu je fajn zařadit také polévky. Vybrat si můžete mezi krémovějšími nebo řidšími polévkami s kousky. Ať už si zvolíte jakoukoliv, vždy si pochutnáte a doplníte tělu množství živin.
Budeme potřebovat:
- 600 ml vody (dá se použít i kuřecí vývar)
- 500 g syrové mrkve
- 200 g řapíkatého celeru
- 4 stroužky česneku
- 3 cm zázvoru (nastrouhaného)
- 1 malá cibule nakrájená na kostky
- 1 hrst čerstvého tymiánu
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- olej ve spreji
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kousky, pak si pokrájíme i cibuli a česnek nadrobno. V hrnci si rozpálíme olej ve spreji, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme dosklovata. Pak přidáme nakrájený česnek i nastrouhaný zázvor a minutku společně restujeme, dokud se vše nerozvoní. Následně přidáme mrkev, celer a restujeme 5 minut. Průběžně mícháme, aby se vše opékalo rovnoměrně. Pak přidáme tymián, sůl a pepř podle chuti.
Promícháme, zalijeme vodou (dá se použít i vývar), zvýšíme výkon sporáku a přivedeme k varu. Následně snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a vaříme přibližně 20–30 minut nebo dokud nebude mrkev měkká. Pak podle potřeby dochutíme ještě solí i pepřem a můžeme podávat.
Polévku podávejte teplou, můžete dozdobit i bylinkami nebo čerstvou zeleninou.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 90 kcal |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 14 g |
Tuky | 1,5 g |
Vláknina | 6 g |
Pokud hledáte způsob, jak do sebe dostat více zeleniny, jsou polévky ideální volbou.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář