Fitness recept: Mrkvovo-celerová polévka

Fitness recept: Mrkvovo-celerová polévka

Jak dostat do jídelníčku více zeleniny? Kromě klasiky v podobě salátu je fajn zařadit také polévky. Vybrat si můžete mezi krémovějšími nebo řidšími polévkami s kousky. Ať už si zvolíte jakoukoliv, vždy si pochutnáte a doplníte tělu množství živin. 

Budeme potřebovat: 

  • 600 ml vody (dá se použít i kuřecí vývar)
  • 500 g syrové mrkve
  • 200 g řapíkatého celeru
  • 4 stroužky česneku
  • 3 cm zázvoru (nastrouhaného)
  • 1 malá cibule nakrájená na kostky
  • 1 hrst čerstvého tymiánu
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti
  • olej ve spreji

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kousky, pak si pokrájíme i cibuli a česnek nadrobno. V hrnci si rozpálíme olej ve spreji, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme dosklovata. Pak přidáme nakrájený česnek i nastrouhaný zázvor a minutku společně restujeme, dokud se vše nerozvoní. Následně přidáme mrkev, celer a restujeme 5 minut. Průběžně mícháme, aby se vše opékalo rovnoměrně. Pak přidáme tymián, sůl a pepř podle chuti. 

Mrkvovo-celerová polévka - příprava zeleniny

Promícháme, zalijeme vodou (dá se použít i vývar), zvýšíme výkon sporáku a přivedeme k varu. Následně snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a vaříme přibližně 20–30 minut nebo dokud nebude mrkev měkká. Pak podle potřeby dochutíme ještě solí i pepřem a můžeme podávat. 

Polévku podávejte teplou, můžete dozdobit i bylinkami nebo čerstvou zeleninou

Mrkvovo-celerová polévka

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 4 porce)
Energetická hodnota90 kcal
Bílkoviny2 g
Sacharidy14 g
Tuky1,5 g
Vláknina6 g

Pokud hledáte způsob, jak do sebe dostat více zeleniny, jsou polévky ideální volbou. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *