Fitness recept na malinový raw koláček s oříšky

Raw malinový koláček v sobě kombinuje to nejlepší z brownie, cheesecaku a malinového topinku. Obsahuje totiž tři vrstvy, přičemž první se nápadně podobá základu pro brownie. Druhá vrstva je tvořena krémem z cheesecaku, ale bez smetany či mascarpone. Třetí, vrchní vrstva, obsahuje malinovou polevu, která koláčku dodává svěží chuť i barvu. Tento lahodný fitness recept prostě musíte ochutnat!

 

Raw malinový koláček s oříšky

Na těsto potřebujeme:

  • 1 šálek pekanových ořechů
  • 1 šálek datlí
  • 4 PL strouhaného kokosu
  • 4 PL kakaa
  • 2 PL agáve sirupu
  • ¼ ČJ skořice
  • špetku soli

 

Na krém potřebujeme:

 

Na zdobení potřebujeme:

   

Postup:

Pomocí kuchyňského robota rozmixujeme všechny suroviny na přípravu korpusu, a tedy ořechy, datle, kokos, kakao, skořici, sůl a agáve sirup. Dobře rozmixovanou hmotu dáme na dno skleněné misky nebo plechu. Těsto uložíme do ledničky, aby ztuhlo, a mezitím se můžeme pustit do přípravy krému.    

   

Fitness recept na malinový raw koláček s oříšky, GymBeam

                                                                                                          

Postupně smícháme všechny ingredience potřebné na krém, a tedy kešu ořechy, kokosový olej, citrónovou šťávu, rostlinné mléko a agáve sirup. Suroviny spolu rozmixujeme na hladkou hmotu. Takto připravený krém navrstvíme na ztuhlé těsto a můžeme se pustit do přípravy malinové polevy.

 

Poslední vrstvu koláče vytvoříme rozmixováním malin s agáve sirupem. Směs přecedíme přes sítko a polijeme s ní koláček. Necháme ještě hodinu ztuhnout v lednici a podáváme. Dobrou chuť!  

    

Fitness recept na malinový raw koláček s oříšky

                                                                                                            

Nutriční hodnoty na jeden koláč

Kalorie

Bílkoviny

Sacharidy

Tuky

Vláknina

181

4 g

12 g

15 g

4 g

         

Vyzkoušíte tento nepečený malinový dezert? Napište nám, jak se vám recept líbí a potěší nás i fotka vámi připraveného koláčku. Pokud vás recept inspiroval, podělte se o něj sdílením. Autorem receptu je Viktor Kalivoda.