Fitness recept: Nepečený veganský jahodový dort

Fitness recept: Nepečený veganský jahodový dort

Necítíte se při pečení úplně doma? To vůbec nevadí! Připravte si jednoduchý nepečený jahodový dort, kterým ohromíte nejednoho milovníka sladkých jídel. Má rychlou přípravu, úžasně vypadá o jeho chuti bychom mohli básnit! Pusťme se do přípravy! 

Na přípravu korpusu potřebujeme:

Na přípravu 1. vrstvy potřebujeme:

Na přípravu 2. vrstvy potřebujeme:

  • 300 g jahod
  • 300 ml vody
  • 1 ČL agaru (nebo jiné želatiny)

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Připravíme si kulatou formu na pečení, kterou postříkáme kokosovým olejem, abychom předešli lepení těsta na okraj formy. V misce si smícháme ovesnou kaši, drcené ořechy, agáve sirup, vodu a banán. Mícháme, dokud nám nevznikne jednotné měkké těsto. Těsto vložíme do připravené dortové formy a rovnoměrně ho přitlačíme na spodek.

Nyní můžeme začít s přípravou 1. vrstvy. V první řadě si protein důkladně rozmícháme ve 400 ml vody. Potom k proteinu přisypeme chia semínka a zamícháme. Připravíme si malý hrnec s 200 ml vody a přivedeme ji k varu. Následně přidáme agar, zamícháme, a když se nám začnou tvořit bublinky, odstavíme. Smícháme ho s proteinovou směsí nalijeme na připravený korpus. Tento základ odložíme do lednice na 10 minut, aby nám vychladl. 

Zatímco nám koláček chladne, připravíme si 2. vrstvu. Jahody si rozmixujeme se 100 ml vody zbylých 200 ml vody opět přivedeme k varu, přidáme agar a mícháme, dokud se nám nezačnou tvořit bublinky, potom odstavíme. Následně si agar smícháme s rozmixovanými jahodami a směs vylijeme na vrch dortu. Takto připravený dort vložíme do lednice a necháme alespoň 2 hodiny chladit. Po vychladnutí dortík nakrájíme na 10 kousků a vychutnáváme si lehký jahodový dezert!

Fitness recept: Nepečený veganský jahodový dort
NUTRIČNÍ HODNOTYNA 1 KOUSEK (CELKOVĚ 10 KOUSKŮ)
Kalorie215
Bílkoviny9 g
Sacharidy27 g
Tuky7 g

Věříme, že vám tento lehoučký nepečený jahodový dort zachutná stejně jako nám, a budete si ho připravovat na pravidelné bázi. Pokud znáte jiné milovníky sladkých dezertů, určitě se s nimi o tento recept podělte.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *