Fitness recept: Obrácený banánový koláč s kokosem

Fitness recept: Obrácený banánový koláč s kokosem

Pokud patříte k milovníkům sladkých receptů, určitě byste měli vyzkoušet náš obrácený banánový koláč s kokosem a nízkým obsahem kalorií, který dodá vašemu tělu dávku energie. Pro přípravu receptu nepotřebujete mnoho ingrediencí a určitě jím zabodujete i mezi svými přáteli.

Potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup přípravy:

Na přípravu koláče potřebujeme dortovou formu s průměrem 20 cm. Nejprve si dno formy zlehka postříkáme kokosovým olejem, a následně ho rovnoměrně vysypeme kokosovým cukrem. Přibližně 150 g zralých banánů nakrájíme na tenká kolečka a poklademe na cukrem vysypané dno formy.

Následně si připravíme těsto tak, že rozmixujeme zbylých 150 g banánu, vajíčka a jogurt. Hladkou hmotu bez hrudek vylijeme do misky, přidáme strouhaný kokos, vanilkový pudinkový prášek a vše důkladně promícháme. Pudinkový prášek můžeme vynechat, ale těsto s pudinkem bude po upečení o něco vláčnější. Vzniklé těsto nalijeme do dortové formy, vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180°C přibližně 25 minut. Po upečení koláč opatrně překlopíme na talíř a necháme vychladnout. Přejeme příjemné mlsání!

Fitness recept: Obrácený banánový koláč s kokosem
Nutriční hodnotyna 1 kousek (celkově 8 kousků)
Kalorie127
Bílkoviny4 g
Sacharidy15 g
Tuky7 g
Vláknina1 g

Líbí se vám tato sladká inspirace? Dejte nám vědět, jak vám recept na obrácený banánový dort s kokosem chutnal, a také se můžete pochlubit fotografií vašeho výtvoru. Pokud vás recept zaujal, podělte se o něj sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *