Skvělá chuť, perfektní složení, podmanivá vůně a jednoduchá příprava. Tak přesně takto bychom ve zkratce mohli popsat náš ovesný koláč s borůvkami, který jsme dnes vytvořili. Skvěle se hodí jako snídaně, svačina nebo dezert. Nejtěžší na tom všem je rozhodnout se, s čím ho budete podávat. Vsadíte na klasiku v podobě ořechového másla nebo sáhnete po jogurt či ZERO sirupu?
Budeme potřebovat:
- 250 ml polotučného mléka
- 200 g ovesných vloček
- 150 g mražených borůvek
- 50 g medu
- 40 g kešu ořechů
- 40 g pekanových ořechů
- 30 g vanilkového proteinu
- 2 vejce
- 2 ČL skořice
- špetku soli
- ořechové máslo na ozdobení
- jogurt na ozdobení
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Vločky si smícháme se skořicí, solí a proteinem. Přidáme mléko, vejce, med a vše důkladně promícháme. Na závěr přimícháme i mražené borůvky, kešu a pekanové ořechy, které můžete nalámat na menší kousky nebo přidat v celku.
Těsto přendáme na menší plech (náš měl rozměry 20×20 cm) vyložený pečícím papírem. Koláč dáme do trouby a pečeme 30 minut na 180 °C. Můžeme ho podávat teplý i studený. My jsme ho dozdobili jogurtem a ořechovým máslem. Chybu ovšem neuděláte ani v případě, že koláč doplníte třeba ZERO sirupy.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 216 kcal |
Bílkoviny | 12 g |
Sacharidy | 22 g |
Tuky | 8 g |
Vláknina | 4 g |
Pokud máte rádi koláče plné samých zdravých ingrediencí, pak si tuto dobrotu rozhodně zamilujete.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář