Fitness recept: Palačinkový dort s vanilkovým krémem

Fitness recept: Palačinkový dort s vanilkovým krémem

Máte rádi sladké dezerty a váháte, jestli si připravit palačinky, nebo upéct dort? Nemusíte si vybírat. V dnešním receptu jsme totiž spojili oboje do jedné dokonalé dobroty, kterou je luxusní palačinkový dort. Kromě nadýchaných palačinek si můžete vychutnat lahodný vanilkový krém, který je maximálně nabitý bílkovinami. Díky tomu bude palačinkový dort skvělou snídaní nebo svačinou každého aktivního člověka. Tento palačinkový dort se tak určitě stane doslova láskou na první ochutnání.  

Na palačinky budeme potřebovat:

Na krém budeme potřebovat:

Na dozdobení budeme potřebovat:

Palačinkový dort s vanilkovým krémem - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Dort začneme přípravou palačinek. Vezmeme si misku a v ní si smícháme suché ingredience –⁠ špaldovou mouku, sůl a xylitol. Společně promícháme a pak přidáme vajíčka, ghí nebo rozpuštěné máslo, nízkotučné mléko a perlivou vodu. 

Palačinkový dort s vanilkovým krémem - těsto

Promícháme, aby nám vzniklo hladké těsto. To si dáme bokem, necháme ho chvíli odstát a pustíme se do přípravy náplně. 

Vezmeme si misku a v ní společně smícháme tvaroh, vanilkový protein i vanilkové Flavor Drops. Vzniklý hladký krém odložíme do lednice.

Palačinkový dort s vanilkovým krémem - příprava krému

Pak se pustíme do přípravy palačinek. Vezmeme si pánev, vystříkáme ji olejem ve spreji a nalijeme na ni adekvátní množství palačinkového těsta. Každou palačinku takto opékáme dozlatova z obou stran. Jakmile máme hotové všechny palačinky, necháme je vychladnout. Pak se můžeme pustit do přípravy samotného dortu. 

Vezmeme jednu palačinku a rozprostřeme ji na talíř. Natřeme ji tenkou vrstvou krému, kterou můžeme zlehka posypat lyofilizovanými malinami, a na tu pak položíme další palačinku. 

Palačinkový dort s vanilkovým krémem - vrstvení

Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechny palačinky i krém. Nakonec potřeme krémem i vrchní palačinku. Tu pak dozdobíme lyofilizovanými malinami, strouhanou čokoládou, kešu ořechy a máme hotovo. Než budete dort podávat, doporučujeme nechat ho alespoň pár hodin ztuhnout v lednici.  

Náš tip: Pokud chcete, aby vám vše přesně vyšlo, spočítejte si, kolik máte palačinek. Celou hmotnost krému (cca 780 g) pak vydělte počtem palačinek a vyjde vám přibližné množství krému, které byste měli dát na každou palačinku. Pak už stačí jen každou vrstvu odvážit, aby vám vše krásně vyšlo. Pokud chcete, můžete si na vrchní část nechat krému více, aby dort vypadal honosněji. 

Palačinkový dort s vanilkovým krémem
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 12 porcí)
Energetická hodnota325 kcal
Bílkoviny21 g
Sacharidy36 g
Tuky9 g
Vláknina8 g

Palačinkový dort je nabitý bílkovinami, takže je nejen skvělým dezertem, ale také lahodnou svačinou či snídaní, která spolehlivě zasytí. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *