Fitness recept: Perfektní proteinová pizza z tvarohového těsta

Fitness recept: Perfektní proteinová pizza z tvarohového těsta

I vám se páteční večer pojí s dobrým filmem, přáteli a pizzou? Sáhnout ale můžete i po zdravější verzi pizzy z tvarohového těsta, která nejenže obsahuje pořádnou dávku bílkovin, ale garantujeme vám, že na klasickou už ani nepomyslíte!

Na přípravu těsta potřebujeme:

  • 250 g nízkotučného jemného tvarohu
  • 150 g celozrnné hladké špaldové mouky
  • 70 ml vody
  • 40 g proteinu True Whey bez příchuti
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 PL rozpustné vlákniny psyllium
  • 1/2 ČL soli

Na oblohu potřebujeme:

  • 75 g kvalitní šunky
  • 75 g žampionů
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 80 g strouhané mozzarelly
  • 50 g kukuřice
  • 1 PL koření na pizzu
  • bezkalorický kečup

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Začneme přípravou těsta, a to smícháním tvarohu, mouky, vody, proteinu, oleje, vlákniny a soli. Všechno spolu dokonale promícháme, aby nám vzniklo jednotné těsto. Těsto po prohnětení položíme na desku posypanou moukou a rozetřeme ho do požadovaného okrouhlého nebo čtvercového tvaru. Rozválené těsto následně přendáme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme ho asi 15 minut při 190 °C. Mezitím si připravíme základ na pizzu – smícháme protlak s kořením na pizzu. Když máme těsto upečené, vytáhneme ho, potřeme připraveným pizzovým základem, navrstvíme na něj zbylé suroviny, a dáme péct ještě na 10 minut při 190 °C. Pizzu máme hotovou, dochutíme bezkalorickým kečupem a můžeme si ji vychutnat!

Fitness recept: Perfektní proteinová pizza z tvarohového těsta
NUTRIČNÍ HODNOTYNA 1 PORCI (CELKOVĚ 2 PORCE)
Kalorie737
Bílkoviny59 g
Sacharidy68 g
Tuky23 g

Videorecept na proteinovou pizzu z tvarohového těsta:

Věříme, že vás tento recept na proteinovou pizzu z tvarohového těsta inspiruje, a užijete si večer s tímto oblíbeným jídlem i v jeho fitness verzi! Potěšte i své přátele a sdílejte s nimi tento recept.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *