Fitness recept: Pudinková Šarlota s příchutí vanilky a lesního ovoce

Fitness recept: Pudinková Šarlota s příchutí vanilky a lesního ovoce

Pudinková Šarlota je recept, který vás zaujme hned z několika důvodů. Pokud se snažíte zhubnout, pak vás jistě potěší, že tento dezert není příliš kalorický. Navíc je i zdrojem bílkovin, které pomohou zasytit. Ještě více si vás ale získá svou lahodnou chutí. Spojení sladkého krému s nadýchanou roládou, která je promazaná lehce kyselým džemem, vykouzlí ve vašich ústech doslova chuťový ohňostroj. Třešničkou na dortu je pak už jen vzhled tohoto dezertu. Na první pohled totiž vypadá jako z luxusní cukrárny, a přitom je jeho příprava poměrně snadná. Tak se do toho pojďme hned pustit. 

Na roládu potřebujeme:

Na pudinkový krém potřebujeme: 

  • 500 ml polotučného mléka 
  • 250 g jemného odtučněného tvarohu 
  • 80 g xylitol 
  • 2 balení práškového vanilkového pudinku (cca 80 g) 
  • hrst lyofilizovaných malin
ingredience na pudinkovou Šarlotu

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Nejprve si připravíme těsto na roládu. Vezmeme 4 vejce a oddělíme žloutky od bílků. Do misky s bílky přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Poté v druhé misce šleháme žloutky s mletým třtinovým cukrem a lžící vlažné vody. Šleháme, dokud nám nevznikne hustá světlá pěna. Do žloutkové směsi nejprve vmícháme prosátou hladkou špaldovou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Pak opatrně přimícháváme i sníh z bílků. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme dozlatova, přibližně 10–15 minut. Upečené těsto vytáhneme z trouby, sundáme z pečícího papíru a ještě horký plát těsta položíme na čistou vlhkou utěrku. Potřeme ho džemem a pomocí utěrky smotáme do pevné rolády. 

Dále si připravíme krém. Vezmeme mléko, pudinkové prášky i xylitol a důkladně společně rozmícháme (můžeme si pomoci šejkrem nebo mixérem). Pak přelijeme směs do hrnce a vaříme, dokud nám nevznikne hustý krém. Do horkého pudinku pak po lžících vmícháme tvaroh. Vznikne nám hladký krém, který necháme ještě pár minut vychladit.

A pomalu se blížíme do finále. Vezmeme si hlubší mísu a vysteleme si ji potravinářskou fólií. Jakmile máme připraveno, vezmeme si hotovou roládu a rozkrájíme ji na zhruba 1cm plátky. Těmi vyskládáme celý vnitřek misky. Pak nalijeme na rolády do misky přibližně polovinu částečně vychlazeného krému. Ten zasypeme hrstkou nadrcených lyofilizovaných malin a zalijeme zbylým krémem. 

Pudinková Šarlota s příchutí vanilky a lesního ovoce - postup

Vršek krému zarovnáme stěrkou, a případně nožem odřízneme přečnívající kousky rolády. Misku zakryjeme potravinářskou fólií a necháme ji v lednici zchladit a ztuhnout, ideálně přes noc. Ze ztuhlé Šarloty odděláme fólii, překlopíme na velký talíř a odstraníme z ní všechny ostatní části fólie. Nakrojíme, na talíři ozdobíme ještě čerstvými nebo lyofilizovanými malinami a můžeme si vychutnat lahodný dezert. 

Pudinková Šarlota s příchutí vanilky a lesního ovoce - hotový dezert
Nutriční hodnoty
1 díl (celkem 10 dílů)
Kalorie190 
Bílkoviny9 g
Sacharidy29,5 g
Tuky4 g

Chcete sebe nebo své přátele potěšit chutným dezertem, který je skvělou svačinou i při hubnutí, a navíc vypadá jako z luxusní cukrárny? Pak byste měli pudinkovou Šarlotu rozhodně vyzkoušet. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *