Fitness recept: Rychlé jarní zeleninové závitky s krevetami

Fitness recept: Rychlé jarní zeleninové závitky s krevetami

Asijská kuchyně si našla mnoho fanoušků po celém světě a není se čemu divit. Je známá tradičními kořeními, množstvím zeleniny a lehce stravitelnými delikatesami. Proto byla naše další receptová volba úplně jasná. Připravili jsme pro vás jarní zeleninové závitky s krevetami, podávané se sladkou chilli omáčkou. Exotický, chuťově do poslední tečky vyladěný recept, který si okamžitě zamilujete! Pusťme se do přípravy!

Na přípravu rolek potřebujeme:

  • 200 g krevet (případně kuřecího masa)
  • 90 g tenkých rýžových nudlí
  • 8 ks rýžových papírů (s průměrem 22 cm)
  • 2 ks menší mrkve
  • 1 ks salátové okurky
  • listový salát dle potřeby
  • hrst lístků koriandru

Na přípravu omáčky potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

V první řadě si uvaříme nudle podle návodu. Scedíme je, opláchneme pod studenou vodou a odložíme je na stranou. Potom si uvaříme krevety a necháme je vychladnout. Pokud jste namísto krevet zvolili kuřecí maso, nařežte ho na tenké pásky a jemně osmažte na olivovém oleji. Následně si okurku a mrkev očistíme a nakrájíme na tenké pásky. Rýžový papír ponoříme do vody na pár sekund a potom ho opatrně položíme na čistou utěrku, aby se nám jednoduše pracovalo. Spodní třetinu papíru zakryjeme několika kousky listového salátu, po kterém může následovat malá hrst rýžových nudlí a několik pásků mrkve a okurky. Následně přidáme krevety nebo kuřecí maso podle toho, co jste si zvolili. Pokud máte rádi koriandr, neváhejte ho přidat navrch. Přeložte boční krátké strany, vznikne nám burrito, které na závěr celé srolujeme. Stejný postup opakujeme s dalšími rolkami. Na závěr si připravíme sladkou chilli omáčku, a to smícháním arašídového másla, sójové omáčky, vody, agáve sirupu, oleje, chilli omáčky a dochutíme pár kapkami limetky.

Tip: Rolky můžeme podávat i s bezkalorickou Sweet Chilli omáčkou.

Fitness recept: Rychlé jarní závitky s krevetami
Nutriční hodnoty1 rolka bez omáčky (celkově 8 rolek)
Kalorie144
Bílkoviny5 g
Sacharidy22 g
Tuky4 g

Věříme, že tento recept na jarní zeleninové závitky s krevetami už brzy vyzkoušíte a zamilujete si ho stejně tak, jako my. Inspirujte i své okolí a recept s nimi sdílejte.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *