Co by měla obsahovat nutričně vyvážená snídaně nebo oběd? Kromě sacharidů v podobě rýže nesmí chybět ani pořádná porce bílkovin. O ty se nám krásně postarají tvarohy, protein a taky vaječné bílky. Příprava je jednoduchá a zvládne to opravdu každý. Nákyp chutná skvěle teplý i studený, takže se dá vzít i v krabičce do práce.
Budeme potřebovat:
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 200 g jasmínové rýže
- 200 ml nízkotučného mléka
- 200 ml vody
- 200 g měkkého nízkotučného tvarohu
- 100 g bílků
- 30 g vanilkového proteinu
- 25 g lyofilizovaného ovoce (např. maliny, jahody, borůvky, černý rybíz atd.)
- 10 g agáve sirupu (plus 5 g na ozdobení)
- vanilkové flavor drops podle chuti
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Rýži si zalijeme mlékem, vodou a vaříme ji do změknutí, bude to trvat cca 15 minut.
Potom do rýže vmícháme zbylé ingredience, tedy tvarohy, protein, lyofilizované ovoce, agáve sirup a pak i vanilkové flavor drops podle chuti.
Nakonec vmícháme i tekuté bílky. Nákyp si pak přelijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme do trouby nahřáté na 180 °C na 45–50 minut, dokud povrch nezhnědne.
Po vytažení z trouby necháme lehce vychladnout, naservírujeme na talíř a dozdobíme agáve sirupem.
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Energetická hodnota | 115 kcal |
Bílkoviny | 10 g |
Sacharidy | 17 g |
Tuky | 0,5 g |
Vláknina | 1 g |
Pokud máte rádi sladké a nechcete se ochudit o pořádnou dávku bílkovin, pak je pro vás tento recept jako stvořený.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář