Hledáte inspiraci na rychlý oběd nebo večeři, kterou si s sebou můžete vzít klidně v krabičce do práce nebo kamkoliv jinam? Pak bude tenhle recept přesně pro vás. Než se vám uvaří špagety, máte hotovou omáčku s tempehem. Nakonec už jen vše smícháte a je to, žádná velká věda. A pozor, na této dobrotě si mohou pochutnat i vegani.
Budeme potřebovat:
- 400 g krájených rajčat
- 300 ml rajčatové passaty
- 250 g špaget
- 175 g tempehu
- 100 g mrkve
- 4 stroužky česneku
- 1 cibuli
- 1–2 PL vinného octa
- 1 PL olivového oleje
- 1 ČL třtinového cukru
- 1 ČL sušeného oregana
- čerstvou bazalku
- špetku chilli
- sůl podle chuti
- mletý pepř podle chuti
- 5 g lahůdkového droždí na ozdobení
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Začneme tím, že si dáme vařit špagety podle návodu. V mezičase si budeme připravovat omáčku. Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na menší kousky si pak nakrájíme taky tempeh. Rozpálíme si olivový olej a na něm všechny tři suroviny 5 minut restujeme. Pak přidáme najemno nasekaný česnek, chilli a oregano. Přilijeme krájená rajčata, passatu a omáčku za občasného míchání vaříme přibližně 5 minut.
Na závěr ji dochutíme solí, mletým pepřem, třtinovým cukrem, vinným octem a najemno nasekanou bazalkou. Do připravené omáčky vmícháme špagety uvařené al dente. Takto připravené jídlo podáváme posypané bazalkou a lahůdkovým droždím.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 532 kcal |
Bílkoviny | 27 g |
Sacharidy | 79 g |
Tuky | 10 g |
Vláknina | 9 g |
Pokud hledáte inspiraci na rychlé a dobré recepty, tohle bude ta správná volba. A pozor, pochutnat si na této dobrotě mohou i vegani.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář