Fitness recept: Strouhaný tvarohový koláček s dávkou proteinu

Fitness recept: Strouhaný tvarohový koláček s dávkou proteinu

Představte si spojení jemného čokoládového těsta a lahodné chuti tvarohu. Přesně to vám přinášíme v novém fitness receptu na strouhaný tvarohový koláček, který vás potěší nejen svou chutí a sytostí, ale i vysokým obsahem bílkovin. To musíte ochutnat!

Na těsto potřebujeme:

Na náplň potřebujeme:

  • 300 g jemného tvarohu
  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 30 g proteinového prášku s vanilkovou příchutí
  • 3 bílky
  • 1 PL flavor drops s vanilkovou příchutí
  • špetku soli
  • maliny na ozdobu

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Na začátek si spolu rozmícháme ovesnou kaši, vodu, protein, xylitol, olej, kakao, žloutky, psyllium a prášek do pečiva. Vzniklou hmotu mícháme rukou, dokud nám nevznikne jednotné těsto bez hrudek. Takto připravené těsto vložíme na 1 hodinu do ledničky. Mezitím si připravíme náplň, a to ušlehaný bílek se špetkou soli. Zbývající suroviny – tvaroh, protein a flavor drops si dohromady smícháme, a na závěr k nim opatrně přimícháme vyšlehané bílky, aby nám náplň zůstala krásně nadýchaná.

Těsto si po hodině z ledničky vyndáme, a nastrouháme ho nahrubo pomocí struhadla. Polovinu připraveného těsta vložíme do formy na pečení (my jsme použili formu o velikosti cca 22×22 cm), rukou ho jemně uhladíme, a navrstvíme na něj připravenou tvarohovou náplň. Na vrch koláče vysypeme zbytek těsta, a opět jemně rukou uhladíme. Koláč dáme péct do vyhřáté trouby při 170°C na asi 35 minut. Po vyjmutí z trouby nám ještě více ztuhne a skladujeme ho v ledničce. Ozdobíme čerstvými malinami a podáváme. Přejeme příjemný gastronomický zážitek!

Fitness recept: Strouhaný tvarohový koláček s dávkou proteinu
Nutriční hodnotyna 1 kousek (celkově 9 kousků)
Kalorie210
Bílkoviny17 g
Sacharidy22 g
Tuky8 g

Věříme, že po přečtení tohoto receptu na strouhaný tvarohový koláček se vám už sbíhají sliny, a brzy si ho připravíte i vy. Pokud se vám recept líbil, podělte se o něj se svými přáteli, popřípadě ho podpořte sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *