Fitness recept: Tvarohové šátečky

Fitness recept: Tvarohové šátečky

Taky nemůžete odolat, když jdete kolem pekárny, kde voní čerstvé sladké dobroty? Dnes vám dáme jednoduchý návod, jak to udělat, aby se takhle krásně rozvoněla i vaše kuchyň. Díky těmto lahodným šátečkům z vláčného těsta s tvarohovou náplní si můžete perfektně zamlsat i doma za zlomek ceny. Skvěle se hodí jako snack nebo dezert ke kávě.

Budeme potřebovat:

Na náplň budeme potřebovat:

Na dokončení budeme potřebovat:

  • 1 vejce
  • práškový cukr na podávání
Tvarohové šátečky - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Začneme přípravou těsta. Nejprve si smícháme bílý jogurt s vajíčkem a olejem. Pak přidáme mouku, třtinový cukr a vypracujeme lehce lepivé těsto. To si zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho uležet do lednice na 30 minut

Mezitím si uděláme náplň. Smícháme tvaroh s řeckým jogurtem, najemno nastrouhanou citrónovou kůrou a proteinem. Podle potřeby dosladíme pomocí flavor drops a odložíme si ji do lednice.

Když máme těsto odleželé, vytáhneme ho z lednice a na pomoučeném válu ho rozválíme tak, aby bylo tenké (cca 0,2–0,3 cm) a mělo obdélníkový tvar. Následně si ho rozkrájíme na 16 přibližně stejně velkých čtverců. Do středu každého z nich dáme lžičku tvarohové náplně, pak vezmeme rožky čtverce a spojíme je uprostřed.

Takto nachystané šátečky si přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je rozšlehaným vajíčkem, dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme přibližně 20 minut. Před podáváním je ještě lehce poprášíme mletým cukrem a můžeme si na nich pochutnat. 

Tvarohové šátečky

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 kousek (celkem 16 kusů)
Energetická hodnota107 kcal
Bílkoviny7 g
Sacharidy12 g
Tuky3 g
Vláknina2 g

Pokud máte rádi čerstvé sladké pečivo, pak si vás tyto tvarohové šátečky získají po prvním ochutnání. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *