Fitness recept: Vláčná bábovka jen ze 2 ingrediencí

Fitness recept: Vláčná bábovka jen ze 2 ingrediencí

Máte chuť na něco dobrého, ale nechce se vám trávit čas složitou přípravou dezertu? Pak je pro vás tato bábovka jako stvořená. Nepotřebujete nic víc než vajíčka a kaštanové pyré. Jistě vás překvapí, jak vláčnou konzistenci a lahodnou chuť bude mít. Pokud chcete, můžete si ji ještě vylepšit třeba polevou. I bez ní ale ručíme za to, že si pochutnáte. 

Na těsto budeme potřebovat: 

  • 250 g kaštanového pyré
  • 4 vejce

Na zdobení budeme potřebovat (volitelné):

Vláčná bábovka jen ze 2 ingrediencí - suroviny

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Vezmeme si vajíčka a oddělíme u všech žloutky od bílků. Žloutky si vyšleháme s rozmraženým kaštanovým pyré. Bílky si v jiné misce vyšleháme, aby nám vznikl tuhý sníh. Ten opatrně vmícháme do kaštanové směsi. Pak si připravíme bábovkovou formu. Pokud máme silikonovou, není potřeba ji ani vymazávat. U ostatních forem je lepší vystříkat povrch olejem ve spreji, aby se nám těsto nepřichytilo. Pak už do ní můžeme nalít těsto, dát do trouby vyhřáté na 150 °C a péct přibližně 40 minut. Že je hotová, poznáme tak, že do ní píchneme špejlí. Nesmí nám na ní zůstat těsto. Pokud se na špejli ještě přichytává, pečeme dalších 5–10 minut. 

Upečenou bábovku můžeme nechat vychladit a rovnou podávat. Pokud ji chceme ještě vyšperkovat, můžeme ji polít rozpuštěnou bílou čokoládou a posypat nadrcenými lyofilizovanými malinami. Skvěle bude ovšem chutnat i jen tak samotná, doplněná třeba tvarohem nebo proteinovou zmrzlinou.

Vláčná bábovka jen ze 2 ingrediencí - suroviny
Nutriční hodnoty
1 kousek bez polevy (celkem 12 kousků)
Energetická hodnota78 kcal
Bílkoviny3 g
Sacharidy9 g
Tuky3 g
Vláknina1,5 g

Tento jednoduchý dezert zvládnete připravit během chvilky i v případě, že vás přepadne nečekaná návštěva. Skvěle se hodí i jako snack do krabičky. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *