Fitness recept: Vláčná tvarohová bábovka s poctivou dávkou bílkovin

Fitness recept: Vláčná tvarohová bábovka s poctivou dávkou bílkovin

Když máme náročný den, tou nejlepší náplastí je pro nás šálek dobrého čaje a samozřejmě koláček, který nám dodá nejen potřebnou energii, ale potěší i naše mlsné jazýčky. Tentokrát jsme zvolili klasiku, která nikdy nezklame, a to proteinovou tvarohovou bábovku, která má úžasně jemnou a vláčnou konzistenci. Zpříjemněte si s ní svůj den i vy a pojďte si ji s námi upéct!

Na přípravu potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Do mísy dáme mouku, protein, xylitol, kypřící prášek a promícháme. Následně přidáme rozpuštěný kokosový olej, tvaroh, mléko a žloutky, které jsme si oddělili od bílků a všechno spolu mícháme, dokud nám nevznikne jednotné hladké těsto. Poté si z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který následně stěrkou jemně vmícháme do těsta. Formu na bábovku si vystříkáme olejem ve spreji, vysypeme moukou a vylejeme do ní těsto. Troubu si předehřejeme na 180 °C a bábovku dáme péct na asi 45 minut. To, jestli je bábovka hotová, zjistíme za pomoci dřevěné špejle, která po zapíchnutí a vytáhnutí z těsta musí být úplně suchá. Když máme bábovku hotovou, necháme ji vychladnout ve formě, vyklopíme a dle chuti ozdobíme oříškovým máslem, bezkalorickou omáčkou nebo rozpuštěnou čokoládou, nakrájíme a vychutnáváme!

Fitness recept: Vláčná tvarohová bábovka s poctivou dávkou bílkovin
Nutriční hodnoty1 porce (celkově 10 porcí)
Kalorie250
Bílkoviny12.5 g
Sacharidy20 g
Tuky11 g

Videorecept na vláčnou tvarohovou bábovku s poctivou dávkou bílkovin

Věříme, že vás recept na šťavnatou tvarohovou bábovku s poctivou dávkou bílkovin potěšil a pomůže vám překonat i ty stresově náročné dny. Pokud se vám recept líbil, nezapomeňte ho sdílet se svým okolím.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *