Fitness recept: Vláčný mrkvový koláč s tvarohovým krémem

Web - Vláčny mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Co vznikne z netradičního spojení mrkve a tvarohu? Jeden lahodný mrkvovo-tvarohový koláček s nízkým obsahem tuku a vláčnou konzistencí. Zaručujeme vám, že si na něm pochutnáte s celou vaší rodinou. Pojďme se pustit do přípravy!  

 

Na přípravu těsta potřebujeme:

 

  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 150 ml mléka
  • 140 g mrkve (jedna větší mrkev)
  • 100 g jablečného pyré (dětské výživy bez cukru)
  • 70 g kokosového cukru 
  • 1 vajíčko
  • 1 PL citrónové šťávy
  • 2 ČL skořice
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL sody bikarbony
  • ½ ČL mletého zázvoru

 

Na přípravu krému potřebujeme:

 

  • 250 g jemného tvarohu
  • 25 g proteinu Just Whey s vanilkovou příchutí
  • 15 g vanilkového pudinku v prášku
  • 1 vajíčko
  • sladidlo podle chuti

 

Ingredience na vláčný mrkvový koláč s tvarohovým krémem

 

Postup:

 

Nejprve si v jedné misce smícháme mouku se skořicí, mletým zázvorem, sodou, práškem do pečiva a kokosovým cukrem. Pak si mrkev najemno nastrouháme a přidáme ji do těsta spolu s vajíčkem, mlékem, citrónovou šťávou a jablečným pyré. Těsto důkladně promícháme, aby se nám všechny suroviny pěkně spojily.

 

Krém si připravíme smícháním tvarohu, proteinu, pudinkového prášku, vajíčka a dosladíme ho libovolným sladidlem podle chuti. Do vymazané dortové formy (my jsme použili o průměru 20 cm) střídavě naléváme těsto a tvarohový krém. Koláč pečeme 25 minut při teplotě 180°C, následně teplotu snížíme na 160°C a necháme ho péct přibližně dalších 25 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout, nakrájíme a servírujeme. Dobrou chuť! 

 

Fitness recept: Vláčný mrkvový koláč s tvarohovým krémem

 

Nutriční hodnoty na 1 kousek (celkově 10 kousků)

Kalorie

Bílkoviny

Sacharidy

Tuky

168

9 g

28 g

3 g

 

Věříme, že si recept na tento chutný mrkvovo-tvarohový koláček brzy sami připravíte a pochutnáte si na něm. Pokud se vám recept líbil, podpořte ho sdílením.