Fitness recept: Vláčný mrkvový koláč s tvarohovým krémem

Fitness recept: Vláčný mrkvový koláč s tvarohovým krémem

Co vznikne z netradičního spojení mrkve a tvarohu? Jeden lahodný mrkvovo-tvarohový koláček s nízkým obsahem tuku a vláčnou konzistencí. Zaručujeme vám, že si na něm pochutnáte s celou vaší rodinou. Pojďme se pustit do přípravy!  

Na přípravu těsta potřebujeme:

Na přípravu krému potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Nejprve si v jedné misce smícháme mouku se skořicí, mletým zázvorem, sodou, práškem do pečiva a kokosovým cukrem. Pak si mrkev najemno nastrouháme a přidáme ji do těsta spolu s vajíčkem, mlékem, citrónovou šťávou a jablečným pyré. Těsto důkladně promícháme, aby se nám všechny suroviny pěkně spojily.

Krém si připravíme smícháním tvarohu, proteinu, pudinkového prášku, vajíčka a dosladíme ho libovolným sladidlem podle chuti. Do vymazané dortové formy (my jsme použili o průměru 20 cm) střídavě naléváme těsto a tvarohový krém. Koláč pečeme 25 minut při teplotě 180°C, následně teplotu snížíme na 160°C a necháme ho péct přibližně dalších 25 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout, nakrájíme a servírujeme. Dobrou chuť! 

Fitness recept: Vláčný mrkvový koláč s tvarohovým krémem
NUTRIČNÍ HODNOTY
NA 1 KOUSEK (CELKOVĚ 10 KOUSKŮ)
Kalorie168
Bílkoviny9 g
Sacharidy28 g
Tuky3 g

Videorecept na vláčný mrkvový koláč s tvarohovým krémem:

Věříme, že si recept na tento chutný mrkvovo-tvarohový koláček brzy sami připravíte a pochutnáte si na něm. Pokud se vám recept líbil, podpořte ho sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *