Fitness recept: Zapečené palačinky s tvarohovým krémem

Fitness recept: Zapečené palačinky s tvarohovým krémem

Chcete zkusit nějakou novou sladkou snídani nebo byste si rádi dali výživný oběd, po kterém nebudete mít hned hlad? Pak rozhodně musíte zkusit tyto lahodné palačinky s tvarohem. Tenké těsto s hromadou náplně získá po zapečení ještě lepší chuť. A chybět nesmí samozřejmě ani plátky mandlí, které celé jídlo perfektně provoní. No řekněte, kdo by odolal? 

Na těsto budeme potřebovat:

Na krém budeme potřebovat: 

Na polevu budeme potřebovat:

  • 200 ml polotučného mléka
  • 20 g xylitolu
  • 1 žloutek
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Na dokončení budeme potřebovat:

  • 15 g mandlových plátků
  • čerstvou mátu
  • 5 g práškového cukru
Zapečené palačinky s tvarohovým krémem - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Začneme přípravou palačinkového těsta. Obě mouky si smícháme s xylitolem a špetkou soli. Následně přidáme olej, vajíčko, mléko a opět důkladně promícháme metličkou, aby bylo úplně hladké. Pak si vezmeme pánev, kterou vystříkáme olejem ve spreji, a dozlatova na ní z obou stran opečeme palačinky. Takto uděláme palačinky z celého těsta. 

Dále se pustíme do přípravy krému. Smícháme tvaroh s xylitolem, javorovým sirupem, bílky a najemno nastrouhanou kůrou. Každou palačinku si rozložíme a po celém povrchu ji potřeme touto tvarohovou směsí. Pak ji přehneme na půlky a půlku zase na půlky, aby vznikly plněné trojúhelníky. Takto připravené palačinky vložíme do zapékací misky.

Zapečené palačinky s tvarohovým krémem - postup

Následně si připravíme polevu. Mléko si promícháme s xylitolem, žloutkem a vanilkovým extraktem. Tím rovnoměrně polijeme připravené palačinky v zapékací misce. Na závěr je posypeme mandlovými lupínky a pečeme dozlatova na 180 °C asi 25 minut. Podáváme je ještě teplé, dozdobené práškovým cukrem a čerstvou mátou. 

Zapečené palačinky s tvarohovým krémem
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 5 porcí)
Energetická hodnota464 kcal
Bílkoviny30 g
Sacharidy52 g
Tuky14 g
Vláknina5 g

Zapečené palačinky mohou být skvělou snídaní, ale i sladkým obědem. Díky tvarohovému krému, který je plný bílkovin, spolehlivě zasytí. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *