Stephanie Davis: Vítězka bikini fitness, modelka a autorka oblíbeného cvičebního programu

Stephanie Davis: Vítězka bikini fitness, modelka a autorka oblíbeného cvičebního programu

Stephanie Davis je mladá Rakušanka, jejíž úspěch zaznamenal snad každý, kdo se zajímá o ženský sport. Narodila se 13. května roku 1991 a už od útlého věku se věnovala mnoha aktivitám. Zkusila například jízdu na koni, balet, gymnastiku či atletiku. Tehdy ji však ještě nenapadlo, že by se sportem mohla živit, a tak se chtěla stát prodavačkou, učitelkou či zubařkou. 

První větší obrat v jejím životě nastal, když bylo Stephanie 16 let. Tehdy ji na ulici oslovil muž s nabídkou focení. Po dlouhém zvažování se rozhodla novou příležitost vyzkoušet a v doprovodu matky vyrazila na své první profesionální focení. To dopadlo skvěle a fotky měly mnoho pozitivních ohlasů. Když Stephanie zjistila, že se tímto způsobem dají vydělat peníze, rozhodla se oslovit agentury, které by ji mohly zprostředkovat více takových příležitostí. Setkala se ovšem s odmítnutím, neboť byla se svou výškou 162 cm na modelku prostě příliš malá. Mladičká Stephanie se však nenechala odradit. Začala si sama úspěšně vyhledávat konkurzy, kterých by se mohla jako modelka zúčastnit. Díky tomu si mohla během studia fotomodelingem přivydělávat. 

Od fotomodelingu k fitness

Druhý životní zvrat nastal přibližně v jejich 20 letech, kdy objevila kouzlo silového tréninku a doslova mu propadla. Zamilovala si především to, jak rychle se díky cvičení tělo mění. Snahu a píli zúročila hned po několika měsících tréninků a diety. Zúčastnila se totiž své první fitness soutěže, ve které zvítězila. Další úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat.

Kterých úspěchů si Stephanie Davis cení nejvíce? 

  • 1. místo – Fitness Model World Championship 2012 
  • 1. místo – IFBB Bikini Fitness Rakousko 2013
  • 1. místo – IFBB Bikini Fitness Maďarsko 2013
  • celkové vítězství – IFBB Bikini Fitness 2013

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Jak vypadal tréninkový plán Stephanie Davis?

Možná vás zajímá, v čem tkví tajemství jejího úspěchu. Nehledejte žádná kouzla. Základem je kvalitní strava a propracovaný tréninkový plán, který byl přizpůsobený přesně na míru jejím potřebám. V období svých největších fitness úspěchů vážila Stephanie přibližně 50 kg. Postavu měla spíše drobnou, proto se snažila budovat svalovou hmotu, a to zejména v oblasti vrchní části těla. Tu totiž považovala za svou největší slabinu.

Tomu přizpůsobila i svůj tréninkový plán:

  • pondělí: nohy
  • úterý: ruce
  • středa: volno
  • čtvrtek: záda
  • pátek: hrudník a břicho
  • sobota: volno
  • neděle: ramena

K těmto silovým tréninkům přidala v přípravě dvakrát týdně kardio. Aby se vyhecovala k maximálním výkonům, poslouchala při cvičení rap, dubstep a heavy metal.

Jak se Stephanie Davis stravovala?

Aby dosáhla skvělých výsledků, musela se Stephanie více zaměřit i na to, co jí. Svůj jídelníček postavila na celistvých zdravých potravinách plných kvalitních mikroživin. Doma jí tak nikdy nesměly chybět brambory, ořechy, vajíčka, maso či rýže. Nezapomínala ani na dostatek ovoce a zeleniny, která dodá vlákninu a pomůže zasytit.

Abyste si udělali lepší představu o jejím stravování, podívejte se na příklad jednoho dne na talíři podle této fitnessky: 

Snídaně: ovesné vločky, kokosové lupínky, med, BCAA

Svačina: hrst kešu ořechů nebo mandlí

Oběd: grilované kuře nebo ryba, brambory, zelenina, BCAA

Svačina: banán, nebo dextróza

2. odpolední svačina: syrovátkový protein, uzený losos, BCAA

Večeře: tuňákový salát, kasein

Jaké doplňky stravy používala?

Pozornějším z vás jistě neuniklo, že se v jejím jídelníčku objevují i doplňky stravy. Které Stephanie pravidelně zařazovala?

Díky tomu, že se sama vzdělávala v oblasti stravy a tréninku, rozhodla se předávat své know-how i dalším lidem, a tak vytvořila vlastní fitness program. Prostřednictvím něj se snaží klientům pomoci s nastavením správného jídelníčku, aby dokázali jíst zdravě a nemuseli hladovět. Součástí programu jsou také 30minutová tréninková videa, o kterých tvrdí, že jsou vhodná pro každou ženu. Jak sama říká: „Kdo na sobě chce makat, hledá způsob, jak to udělat, kdo nechce, hledá důvody, proč to nejde.”

Obrat od fitness k módě

Máte pocit, že je Stephanie Davis v mnoha ohledech inspirativní? Pak vás jistě zajímá, čemu se věnuje v současnosti. Její život už se totiž dávno netočí pouze kolem fitness. Stále sice prodává svůj cvičební program, na sociálních sítích se však věnuje převážně módě.

Sdílí své běžné outfity, které jsou však spíše elegantní než sportovní. Výjimečně se objeví i fotka ve cvičebním oblečení, u které se v popisku snaží své fanoušky přimět k aktivitě. Nechybí však ani příspěvky, ve kterých se sama nebojí přiznat, že několik měsíců necvičila, neboť prostě neměla dostatek motivace. 

I tento obsah fanoušky evidentně baví. Na instagramu měla v květnu roku 2021 přibližně 1,3 milionů sledujících a na facebooku až 3,2 milionů, a to už je slušná základna podporovatelů.

I když její příspěvky nenasvědčují tomu, že by se v současnosti chystala opět vrátit na závodní prkna, nikde není psáno, že nás nemůže v budoucnu ještě překvapit. 

Co si myslíte vy? Vrátí se Stephanie Devis ještě k závodění, nebo zůstane u postování fashion fotek? Podělte se s námi o svůj názor do komentářů, a pokud se vám článek líbil, nezapomeňte ho sdílet mezi své přátele. 

Zdroje:

[1] IFBB Fitness Model Austria Stephanie Davis Talks With TheAthleticBuild.com – https://theathleticbuild.com/ifbb-fitness-model-austria-stephanie-davis-talks-with-theathleticbuild-com/

[2] Stephanie Davis MODEL – https://www.famousbirthdays.com/people/stephanie-davis.html

[3] STEPHANIE DAVIS BIKINI FITNESS – https://en.biotechusa.com/athletes/stephanie_davis/

[4] RISING STAR: FITNESS MODEL STEPHANIE DAVIS TALKS WITH SIMPLYSHREDDED.COM – https://simplyshredded.com/steph-davis.html

[5] So lebt es sich mit vier Millionen Follower: Kärntnerin Stephanie Davis im Gespräch – https://futter.kleinezeitung.at/so-lebt-es-sich-mit-vier-millionen-follower-kaerntnerin-stephanie-davis-im-gespraech/

[6] Rakúska fitness diva Stephanie Davis očaruje postavou, ale aj krásnymi očami – https://refresher.cz/77158-Rakuska-fitness-diva-Stephanie-Davis-ocaruje-postavou-ale-aj-krasnymi-ocami

[7] Stephanie Davis – https://www.davis-fitness.com/?fbclid=IwAR3_1aTm6TaWt5suUJPQz_iXQh6QhuaBuA-3yVAQZb6laexeaceHr6-DdOs

[8] Stephanie Davis Fitness Model – https://www.greatestphysiques.com/female-physiques/stephanie-davis/

[9] Everything about Davis: Training + Nutrition + Motivation – https://www.shape-you.de/cms/page/view/page_id/713/

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *