Fitness recept: batátové placky s lososem vhodné na oběd a večeři

Fitness recept: batátové placky s lososem vhodné na oběd a večeři

Zbožňujete bramboráky, ale hledáte zdravější variantu? Vyzkoušejte náš recept na lososovo – batátové placky s vyšším obsahem bílkovin. Nejsou náročné na přípravu, a proto si je oblíbíte jako zdravý oběd či fitness večeři. Losos je skvělý zdroj bílkovin a zdravých tuků, zejména omega-3 mastných kyselin. Sladké brambory obsahují vlákninu, vitamíny A, C a B6. Placky z batátů a lososa přitom obsahují pouze 61 kalorií na kus, což jistě potěší nejen vaše chutě, ale i linii.

Na placky potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup přípravy:

Filety z lososa osolíme, opepříme a položíme na plech kůží dolů. Batát překrojíme na polovinu a umístíme vedle lososa. Sladký brambor a lososa postříkáme olivovým olejem ve spreji a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Losos je upečený za 15 – 20 minut, batát však potřebujeme nechat v troubě déle, cca 35 minut.

Filety stáhneme z kůže a maso z lososa natrháme na malé kousky. Vychladlý sladký brambor oloupeme a důkladně vidličkou rozmačkáme na jemnou kaši. Lososa a batátovou kaši spolu smícháme a následně přidáme nasekaný špenát, petrželku, vajíčko a na mouku pomleté mandle. Směs ještě jednou pořádně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Ze směsi vymodelujeme placky, které na malém množství olivového oleje opečeme na pánvi. Pokud se vám placky trhají, můžete přidat trochu mouky, ovesných vloček, případně mletých mandlí. Placky podáváme se zeleninou, citrónem nebo přílohou podle vaší fantazie. Dobrou chuť!

Fitness recept: batátové placky s lososem vhodné na oběd a večeři
Nutriční hodnotyna 1 placku (celkově 14 placek)
Kalorie61
Sacharidy5 g
Bílkoviny4 g
Tuky3 g

Napište nám, jak vám chutnaly fitness placky a jistě nás potěší, pokud nám pošlete fotku vašeho díla. Pokud vás recept inspiroval, podělte se o něj sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *