Fitness recept: Chuťově vyladěná proteinová quinoa s čokoládou a banánem

Fitness recept: Chuťově vyladěná proteinová quinoa s čokoládou a banánem

Quinoa nebo merlík chilský je bezlepková pseudoobilnina, která patří mezi superpotraviny. Tuto tradiční potravinu z Jižní Ameriky jsme si zamilovali nejen kvůli jejímu bohatému obsahu bílkovin, vitamínů a minerálů, ale i pro její všestranné využití v kuchyni. Tentokrát jsme si ji dopřáli na snídani ve sladké podobě a rozhodli jsme se, že si tento chutný recept prostě nemůžeme nechat pouze pro sebe. Vyzkoušejte bílkovinami nabitý recept na proteinovou čokoládovou quinou s banánem a řeckým jogurtem. Náš den začal skvěle, pojďte správně nastartovat i ten svůj!

Na přípravu potřebujeme:

  • 200 ml vody
  • 150 ml mléka (rostlinné/kravské)
  • 100 g quinoy
  • 1 zralý banán (120 g)
  • 1 odměrku proteinu Just Whey s příchutí vanilka/čokoláda
  • 5 g kakaa

Na servírování potřebujeme:

Ingredience na čokoládovou quinou

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Quinou si před vařením namočíme do studené vody na 5-10 minut, abychom se zbavili její hořké chuti. Následně vodu slijeme a quinou uvaříme téměř doměkka. Pak přilijeme mléko a quinou necháme dál vařit. Mezitím si banán rozmačkáme vidličkou na kaši a vmícháme ho do quinoy. Dále přidáme kakao a protein, důkladně promícháme a odstavíme z plamene. V případě potřeby můžeme přilít více mléka. Čokoládovou quinou podáváme ještě teplou s kopečkem řeckého jogurtu, lyofilizovanými malinami a banánem. Přejeme dobrou chuť!

Fitness recept: Chuťově vyladěná čokoládová quinoa
Nutriční hodnoty1 porce bez přílohy (celkově 2 porce)
Kalorie332
Bílkoviny20 g
Sacharidy52 g
Tuky5 g

Věříme, že si recept na proteinovou čokoládovou quinou s banánem zamilujete stejně jako my. Pokud se vám recept líbil, podělte se o něj i se svými známými.

Neváhejte a podělte se s námi o vaše výtvory na sociálních sítích s označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *