Fitness recept: Cizrnový hummus 3x jinak

Fitness recept: Cizrnový hummus 3x jinak

Čekáte návštěvu nebo máte chuť na zdravou dobrotu večer u televize? Máme pro vás ne jeden, ale rovnou 3 úžasně chutné a výživově hodnotné recepty na cizrnový hummus, který si můžete dopřát s čerstvou nakrájenou zeleninou, křupavým pečivem či oblíbenými krekry. Pojďme se pustit do jejich přípravy!

1. HUMMUS S ČERVENOU ŘEPOU

Na přípravu potřebujeme:

Postup:

Začneme orestováním kmínu na suché pánvi, dokud nezačne vonět. Následně pánev odstavíme z plamene. Nachystáme si mixér, do kterého vložíme uvařenou a nakrájenou červenou řepu, den předem namočenou a propláchnutou cizrnu nebo cizrnu v nálevu, česnek, koriandr, sůl a olivový olej. Mixujeme do hladka. Potom přidáme kmín, citronovou šťávu a mletý černý pepř. Opět promixujeme. Dochutíme solí, citronovou šťávou nebo pepřem a vychutnáváme!

Nutriční hodnoty1 porce (celkově 4 porce)
Kalorie323
Bílkoviny16.8 g
Sacharidy43 g
Vláknina10.5 g
Tuky6 g

2. HUMMUS S MANGEM A KARI

Na přípravu potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Do mixéru vložíme den předem namočenou a propláchnutou cizrnu nebo cizrnu v nálevu, nakrájené mango, pastu tahini, šťávu z citronu a olivový olej. Všechno spolu promixujeme dokud nám nevznikne hladká a krémová směs. Pokud bude příliš hustá, přilejeme trošku vody. Na závěr do směsi přidáme kmín, kurkumu, sůl, kari a sladkou papriku a ještě jednou spolu všechno promixujeme. Dochutíme solí, olivovým olejem a podáváme!

Nutriční hodnoty1 porce (celkově 4 porce)
Kalorie300
Bílkoviny14 g
Sacharidy35.8 g
Vláknina7 g
Tuky9.2 g

3. HUMMUS S MRKVÍ A ZÁZVOREM

Na přípravu potřebujeme:

  • 300 g cizrny
  • 3 mrkve střední velikosti
  • 3 PL pasty tahini
  • 3 PL citrónové šťávy
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 až 1 ½ PL nastrouhaného zázvoru
  • 1 až 1 ½ PL javorového sirupu
  • 1 ČL soli
  • vodu (v případě potřeby)

Postup:

Mrkev si umyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Vložíme ji do mixéru společně se zázvorem a česnekem a mixujeme do hladka. Následně přidáme den předem namočenou a propláchnutou cizrnu nebo cizrnu v nálevu, pastu tahini, citronovou šťávu, javorový sirup, sůl a opět spolu smícháme. Ochutnáme a pokud chceme hummus slanější, přidáme sůl, pokud sladší, přidáme javorový sirup. Ještě chvíli promixujeme a hotovo! Přejeme dobrou chuť!

Nutriční hodnoty1 porce (celkově 4 porce)
Kalorie356
Bílkoviny17 g
Sacharidy48 g
Vláknina7.5 g
Tuky12 g
Fitness recept: Cizrnový hummus 3x jinak

Věříme, že vás tyto 3 recepty na krémový cizrnový hummus potěšily a už přesně víte, co si v nejbližších dnech připravíte k dobrému filmu, nebo jako rychlý a zdravý snack. Pokud se vám recept líbil, budeme rádi, když ho podpoříte sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *