Fitness recept: Nadýchaná proteinová vánočka, kterou zvládne úplně každý

Fitness recept: Nadýchaná proteinová vánočka, kterou zvládne úplně každý

Vánočka je v mnoha zemích typickým svátečním pečivem, které na stole nesmí za žádných okolností chybět. My jsme si pro vás připravili její proteinovou verzi, aby si ji mohli vychutnat nejen labužníci a milovníci svátků, ale také ti, kteří pečlivě sledují svůj nutriční příjem. Naše vánočka totiž v porovnání s klasickou obsahuje méně tuku a více bílkovin. Všechny určitě potěší i její jednoduchá příprava, kterou zvládne úplně každý. Pojďte si s námi tuto nadýchanou dobrotu upéct!

Na přípravu potřebujeme:

Ingredience na proteinovou vánočku

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

V míse smícháme hladkou mouku s celozrnnou moukou, proteinem, cukrem, kypřícím práškem, sodou bikarbonou a citrónovou kůrou. Vajíčko vyšleháme do pěny a přidáme ho k moučné směsi. Dále přidáme rozpuštěné (ale ne horké) máslo, ricottu a mléko. Těsto rukama vyhněteme na hladké a nelepivé.

Následně se pustíme do pletení vánočky – těsto rozdělíme na 5 stejných částí a pomoučenýma rukama z nich vytvoříme 5 pramenů, kratších, než je délka plechu. Ze tří pramenů upleteme klasický cop, zbylé dva propleteme spolu. Na plech vystlaným pečícím papírem položíme upletený cop a na něj položíme dva propletené prameny.

Vánočku potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme ji mandlovými lupínky. Vánočku pečeme při teplotě 170 °C, přibližně 20-25 minut dozlatova. Vánočka je upečená, když z ní po zapíchnutí vyndáme dřevěnou špejli úplně suchou. Vánočku podáváme namazanou máslem a oblíbeným džemem. Přejeme dobrou chuť!

Fitness recept: Nadýchaná proteinová vánočka, kterou zvládne úplně každý
Nutriční hodnoty
1 kousek (celkově 10 kousků)
Kalorie174
Bílkoviny7 g
Sacharidy23 g
Tuky6 g

Videorecept na nadýchanou proteinovou vánočku:

Věříme, že vám tato fit verze nadýchané proteinové vánočky vaše svátky a chvíle s nejbližšími ještě vylepší. Nenechte si tuto dobrotu pouze pro sebe a podělte se o recept se svým okolím.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *