Fitness recept: Fluffy Souffle Pancakes

Fitness recept: Fluffy Souffle Pancakes

I vám se při slově ,,sladké“ rozzáří oči? V tom případě vás tento trendy recept na japonské nadýchané lívance zaručeně potěší! Fluffy souffle pancakes nejenže krásně vypadají, ale získají si vás i neuvěřitelně nadýchanou a jemnou chutí. Je úplně jedno, jestli si je připravíte s čerstvým ovocem, šlehačkou nebo tvarohem, buďte si jistí, že vám budou chutnat!

Na přípravu těsta potřebujeme:

  • 60 ml mléka
  • 40 g špaldové mouky
  • 15 g přírodního sladidla Xylitol
  • 15 g proteinu Just Whey s vanilkovou příchutí
  • 1 celé vajíčko + 1 bílek
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • citrónovou šťávu

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

V první řadě smícháme moukuproteinem, práškem do pečiva, žloutkem a mlékem. Následně si vyšleháme do tuhého sněhu bílky spolu s xylitolem a pár kapkami citrónové šťávy. Do připraveného těsta přidáme asi 3 lžíce tuhých bílků a velmi opatrně vmícháme, aby nám těsto zůstalo krásně nadýchané. Potom přidáme zbytek sněhu a jemně ho spojíme s těstem.

Příprava těsta

Pánev si zlehka postříkáme olivovým nebo kokosovým olejem a lívance budeme připravovat na nejnižším stupni teploty. Z těsta nabereme jednu větší polévkovou lžíci, nalijeme na pánev a opékáme cca 2 minuty. Na tento lívanec přidáme ještě jednu menší lžíci těsta, aby byl lívanec vyšší. Následně do pánve přilijeme přibližně 1 čajovou lžičku vody a pánev zakryjeme poklicí. Po přibližně 2-3 minutách lívanec otočíme, znovu přikryjeme pokličkou a opékáme ještě další 3-4 minuty.

Příprava Fluffy souffle pancakes

Lívance je důležité připravovat při co nejnižší teplotě, aby se propekly i uprostřed. Stejně postupujeme i se zbytkem těsta. Lívance podáváme ihned po dopečení s čerstvým ovocem, tvarohem nebo podle chuti.

Fitness recept: Fluffy souffle pancakes
NUTRIČNÍ HODNOTY
NA 1 PORCI (CELKOVĚ 2 PORCE)
Kalorie192
Bílkoviny14 g
Sacharidy25 g
Tuky4 g

Videorecept na Fluffy Souffle Pancakes:

Neváhejte a připravte si tyto nadýchané souffle lívance co nejdříve! Pokud si myslíte, že by tento recept potěšil i vaše okolí, určitě se o něj s nimi podělte.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *