Fitness recept: Kokosový chia pudink s banánem

Fitness recept: Kokosový chia pudink s banánem

Nejste fanoušci pudinkových prášků, ale rádi byste si pochutnali na dezertu s krémovou konzistencí? Tak zkuste dát šanci chia pudinku, který dokonce nemusíte ani vařit. Stačí jen smíchat chia semínka s tekutinou a nechat je pracovat. My jsme při přípravě použili kokosové mléko, které společně s banánem vytvoří dokonalou chuťovou souhru. Nejen každého sportovce jistě potěší, že jedna porce má přes 20 g bílkovin. 

Na chia pudink budeme potřebovat:

Na ozdobení budeme potřebovat: 

Kokosový chia pudink s banánem - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

V misce si smícháme chia semínka s kokosovým mlékem a necháme společně odstát alespoň 4 hodiny, ideálně ovšem přes noc. Do odstáté směsi, která bude mít gelovou konzistenci, pak přidáme nízkotučný tvaroh, protein a důkladně zamícháme. Tuto směs rozdělíme do 3 připravených pohárků. Nakonec si rozkrájíme banán na kolečka a ozdobíme s nimi pudinky. Na každý navíc nasypeme několik plátků kokosových čipsů.

Náš tip: Kokosový chia pudink můžete dát i do skleničky od oříškového másla. Budete mít jistotu, že vám z uzavřené nádobky nevyteče, a jednoduše si tak můžete tuto dobrotu vzít kamkoliv s sebou. 

Kokosový chia pudink s banánem
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 3 porce)
Energetická hodnota461 kcal
Bílkoviny21 g
Sacharidy16 g
Tuky33 g
Vláknina8 g

Kokosové mléko vytváří spolu s banánem dokonalou chuťovou souhru. Stejně skvěle ovšem chutná chia pudink třeba i s jahodami a borůvkami. Můžete tak experimentovat s různými druhy ovoce a pokaždé vytvořit chuťově vyváženou dobrotu. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *