Fitness recept: Krémový kokosový koláč vhodný i pro vegany

Fitness recept: Krémový kokosový koláč vhodný i pro vegany

Jednoduchý, lahodně krémový a navíc vhodný i pro vegany? Ano, prosím! Do naší sbírky přidáváme recept na rychlý kokosový koláč, který kromě výborné chuti nabízí i zdravou dávku bílkovin. Preferujete aktivní životní styl nebo jste na dietě? Díky kvalitním surovinám vyváženým nutričním hodnotám je tento recept jako stvořený na zdravé mlsání! Pojďte na to!

Na přípravu korpusu potřebujeme:

Na přípravu krému potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Datle namočíme na jednu hodinu do vody. Následně je mixujeme na hladkou směs nebo můžeme použít hotovou datlovou pastu. K datlím přidáme ovesnou kaši a dobře promícháme, aby se nám jednotlivé suroviny spojily. Měla by nám vzniknout jednotná, lepkavá směs. Připravíme si formu na koláč (my jsme použili formu o průměru 18 cm) a postříkáme ji kokosovým olejem ve spreji. Datlovou směs dáme na spodek formy, rovnoměrně ji rozmačkáme prsty a vytvoříme tak korpus.

Pustíme se do přípravy krému. V menším hrnci si smícháme protein a kokosové mléko. Tuto směs následně přivedeme k varu a po 2-3 minutách za stálého míchání přidáme agar. Kokosovou směs vylijeme na korpus, necháme vychladnout a koláč dáme ztuhnout na pár hodin do lednice. Koláč podáváme podle chuti ozdobený strouhaným kokosem, oříšky či proteinovou pomazánkou. Přejeme příjemné mlsání!

Fitness recept: Krémový kokosový koláč vhodný i pro vegany
Nutriční hodnoty1 kousek (celkově 8 kousků)
Kalorie241
Bílkoviny15 g
Sacharidy25 g
Tuky3,5 g

Věříme, že vám tento jednoduchý veganský koláč plný kokosové chuti zahraje na tu správnou notu a vy si na něm dobře pochutnáte. Pokud se vám recept líbil, budeme rádi, když ho budete sdílet se svými známými.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *