Hledáte inspiraci na lehké letní obědy, které osvěží a dají se vzít s sebou třeba do práce? Tenhle quinoový salát je pro takové chvíle ideální. Velkou výhodou je jeho lehká příprava, za chvíli tak máte hotovo. Salát si navíc můžete nachystat rovnou na více dní. Naše použité ingredience spolu chuťově skvěle ladí, můžete je ovšem brát jen jako inspiraci a recept si upravit podle toho, co máte doma.
Na salát budeme potřebovat:
- 120 g RTE cizrny (dá se nahradit RTE fazolemi)
- 60 g quinoy
- 25 g mozzarelly light
- 25 g fety
- 2 větší rajčata
- 2 hrsti rukoly
- 2 hrsti černých oliv
- 1 hrst pistácií
- ½ červené cibule
- ½ salátové okurky
Na dresink budeme potřebovat:
- 20 ml olivového oleje
- 15 ml javorového sirupu
- 1 ČL dijonské hořčice
- šťávu z ½ citrónu
- špetku soli
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Začneme tím, že si uvaříme quinou podle návodu a necháme ji vychladnout. Pokračujeme přípravou dresinku. Všechny ingredience na něj, tedy olivový olej, javorový sirup, dijonskou hořčici, šťávu z citrónu a špetku soli, si smícháme a nalijeme na dno 2 pohárků. Dále do skleniček postupně vrstvíme nadrobno nakrájenou cibuli, okurku a rozpůlené olivy. Zeleninu natlačíme na dno, aby se co nejvíce ponořila do dresinku. Dále přidáme uvařenou quinou, rajčata nakrájená na kousky, propláchnuté luštěniny (v našem případě cizrnu), sýry nakrájené na kousky, pistácie a poslední vrstvou bude rukola. Skleničky uzavřeme víčkem a necháme přes noc uležet. Před podáváním můžeme nádoby překlopit do misky a jíst. Pokud chceme konzumovat rovnou ze skleničky, je dobré ji před otevřením protřepat, aby se dresink dostal všude.
Energetická hodnota | 498 kcal |
Bílkoviny | 18 g |
Sacharidy | 48 g |
Tuky | 24 g |
Vláknina | 9 g |
Videorecept na lehký quinoový salát do skleničky
Tento recept je maximálně jednoduchý na přípravu a chuťově stojí opravdu za to. Ideální jako studený krabičkový oběd do horkých letních dnů.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář