Fitness recept: Palačinkový dort s čokoládovo-tvarohovým krémem

Fitness recept: Palačinkový dort s čokoládovo-tvarohovým krémem

Palačinky jsou dobrotou, kterou milují malí i velcí. My jsme tuto pochoutku pozvedli na další level a připravili jsme si pro vás recept na čokoládovo-tvarohovou palačinkový dort, který by potěšil nejeden mlsný jazýček či oslavence. Říká se, že v jednoduchosti je krása a tento recept s poctivou dávkou bílkovin je dokonalým příkladem! Pojďte ho vyzkoušet!

Na přípravu potřebujeme:

Ingredience na palačinkový dort

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

V první řadě si připravíme palačinky. Obě mouky smícháme s cukrem, proteinem, vajíčky a přidáme mléko podle konzistence. Mělo by nám vzniknout hladké a tekuté těsto. Na pánvi vystříkané olivovým olejem opečeme palačinky, přibližně minutku z každé strany. Dále si připravíme náplň – čokoládu rozpustíme v mikrovlnce nebo ve vodní lázni. Opatrně do ní vmícháme 3-4 lžíce tvarohu. Čokoláda se tím ochladí a nesrazí se. Následně do čokolády vmícháme zbylý tvaroh a krém dle chuti dosladíme medem. Vychladnuté palačinky natřeme tenkou vrstvou krému a vrstvíme je na sebe. Mezi některé palačinky můžeme navrstvit i podrcené lyofilizované maliny. Palačinkový dort necháme ztuhnout v chladničce alespoň hodinu a před podáváním ji dozdobíme rozpuštěnou čokoládou nebo bezkalorickým čokoládovým sirupem a lyofilizovanými malinami. Zbývá už jen vychutnat a rozplývat se nad její lahodnou chutí!

Fitness recept: Palačinkový dort s čokoládovo-tvarohovým krémem
Nutriční hodnoty1 kousek (celkově 12 kousků)
Kalorie228
Bílkoviny13 g
Sacharidy34 g
Tuky5 g

Věříme, že vám tento jednoduchý recept a úžasný palačinkový dort s čokoládovo-tvarohovým krémem zachutná stejně, jako nám! Byla by však škoda si tuto dobrotu nechat jen pro sebe. Proto recept nezapomeňte sdílet i se svým okolím.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *