Fitness recept: Plněná dýně Hokkaido s quinoou, řepou a rajčaty

Fitness recept: Plněná dýně Hokkaido s quinoou, řepou a rajčaty

Neumíte si představit podzim bez chutného pokrmu z dýně? Tak pozor! Připravili jsme pro vás zdravý recept na lahodnou plněnou Hokkaido dýni s quinoou, řepnou omáčkou a pečenými rajčaty. Dá se této kombinaci odolat?

Potřebujeme:

  • 1 dýni Hokkaido (900 g)
  • 2 větší rajčata

Na náplňpotrebujeme:

Na řepnou omáčku potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Odřežeme vrchní část dýně Hokkaido a vydlabeme její vnitřek. Takto připravenou dýni i s odříznutou částí vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 35 – 45 minut, dokud není dýně měkká a upečená dozlatova. Mezitím si připravíme nádivku. Quinou promyjeme v horké vodě a následné ji vložíme do hrnce s vodou a necháme vřít. Potom k ní přidáme sójové boby a vše spolu vaříme ještě 5 – 10 minut. Jakmile jsou quinoa se sójou uvařeny, přidáme k nim petrželku a pepř, hrnec zakryjeme víkem a dusíme na mírném ohni ještě 15 minut.

Mezitím si připravíme řepnou omáčku. Všechny potřebné ingredience vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemnou roztíratelnou hmotu. Mezitím dáme celá rajčata na rozpálenou pánev postříkanou kokosovým olejem ve spreji a pečeme je na mírném ohni, dokud nechytí hnědavý odstín. Když je dýně upečená, naplníme ji směsí z quinoy a sóji a vrch ozdobíme řepnou omáčkou. Takto připravenou pečenou dýni ozdobíme grilovaným rajčetem a podáváme. Dobrou chuť.

Fitness recept: Plněná dýně Hokkaido s quinoou, řepou a rajčaty
Nutriční hodnotyna 1 porci (celkově 2 porce)
Kalorie525
Bílkoviny27 g
Sacharidy78 g
Tuky15 g

Vyzkoušíte tento zdravý recept na plněnou dýni Hokkaido i vy? Dejte nám vědět do komentáře a podpořte článek sdílením mezi svými přáteli.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *