Fitness recept: Podzimní jablečný koláč s pekanovou drobenkou

Fitness recept: Podzimní jablečný koláč s pekanovou drobenkou

Křupavé ořechy, lahodné těsto a hromada sladkých jablek. Takhle nějak by podle nás měl vypadat dokonalý koláč. A proto jsme se taky rozhodli, že si ho připravíme. Kromě lahodné chuti si vás získá také svou neodolatelnou skořicovou vůní, která vám navodí tu správnou podzimní atmosféru. Nenechte se odradit velkým počtem surovin, příprava je maximálně jednoduchá a výsledek za to opravdu stojí. 

Na těsto budeme potřebovat: 

Na jablečnou náplň budeme potřebovat: 

Na drobenku budeme potřebovat: 

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Den dopředu si smícháme lněné semínko s vodou a necháme nabobtnat. Pokud nechceme čekat do druhého dne, použijeme místo lněného semínka chia semínka. U těch nám stačí pro optimální konzistenci nechat je odstát přibližně hodinu. Jakmile máme gel ze semínek a vody hotový, můžeme se pustit do přípravy koláče. 

Do větší misky si dáme připravený gel z 30 g semínek a vody. K němu přidáme ostatní ingredience na těsto, tedy rýžovou mouku, kukuřičný škrob, instantní ovesnou kaši, javorový sirup, kokosové mléko a špetku soli. Vše společně smícháme, aby vzniklo kompaktní těsto. To pak dáme na 30 minut odpočinout do lednice.

Mezitím se pustíme do přípravy jablečné náplně. Vezmeme si jablka, která jsme si předtím oloupali a nakrájeli na menší kousky. Dáme je do hrnce společně s javorovým sirupem, skořicí i kukuřičným škrobem a vaříme, dokud nám nezkaramelizují. To poznáme tak, že má povrch zlatavou barvu. Dále si vezmeme dortovou formu (naše měla průměr 26 cm) a vystříkáme si ji olejem ve spreji. Formu můžeme ale také vyložit pečícím papírem. Pak si z lednice vytáhneme těsto a rovnoměrně ho namačkáme do formy. Ideálně tak, abychom pokryli celé dno i vnitřní strany po celém obvodu formy. Pokud máme hotovo, můžeme na těsto do formy přidat náplň s karamelizovanými jablky. 

Pak už stačí jen smíchat všechny ingredience na drobenku, tedy instantní ovesnou kaši s čokoládovou příchutí, nasekané pekanové ořechy, datlovou pastu a vodu. Touto směsí posypeme povrch koláče a dáme ho do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme dozlatova, bude to trvat přibližně 50 minut. Po upečení ho nechte vychladnout a pak podávejte. Skvěle se k němu hodí třeba tvaroh, který zároveň doplní bílkoviny.

Podzimní jablečný koláč s pekanovou drobenkou
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 10 porcí)
Energetická hodnota397 kcal
Bílkoviny5 g
Sacharidy70 g
Tuky9 g
Vláknina8 g

Tak co, vyzkoušíte tento dokonalý podzimní recept, který vás dostane do té správné nálady? 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *