Fitness recept: Veganské kari s tofu a cizrnou

Fitness recept: Veganské kari s tofu a cizrnou

Je úžasné sledovat, jak se různé rostlinné alternativy masa pomalu dostávají do povědomí a jídelníčků lidí. My jsme je začali zapojovat do naší kuchyně pro množství výhod a jednou z nich je určitě objevování nových chutí. Připravili jsme si pro vás recept na cizrnové kari s tofu, ve kterém absenci masa ani nepocítíte, a navíc má skvěle vyvážené nutriční hodnoty. Pojďme vařit!

Na přípravu potřebujeme:

Ingredience na cizrnové kari s tofu

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Na hluboké pánvi opečeme na oleji cibuli do sklovita. Přidáme k ní nadrobno nasekaný česnek a zázvor, a ještě krátce smažíme. Následně přidáme kari koření, kurkumu, garam masala, skořici, minutku opečeme a přilejeme vodu a pasírovaná rajčata. Dále přidáme propláchnutou cizrnu a vymačkané tofu nakrájené na větší kostky. Na nízkém plamenu kari povaříme přibližně 10 minut, přilejeme kokosové mléko, dosolíme dle chuti a odstavíme z plamene. Na závěr kari dochutíme limetkovou šťávou a vmícháme do něj nasekaný koriandr. Kari podáváme s uvařenou rýží a čerstvým koriandrem.

Fitness recept: Veganské kari s tofu a cizrnou
Nutriční hodnoty1 porce bez rýže (celkově 4 porce)
Kalorie259
Bílkoviny14 g
Sacharidy17 g
Tuky15 g

Věříme, že vás ani recept na veganskou verzi cizrnového kari s tofu nezklamal a vy si na něm výborně pochutnáte. Inspirujte i vaše okolí a recept s ním sdílejte.

Neváhejte a podělte se s námi o vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *