Nezáleží na tom, jaké je venku počasí. Studený osvěžující dezert přijde vhod prostě vždycky. A když má ještě k tomu perfektně vyladěnou chuť i nutriční hodnoty, nemůžeme prostě odolat. Na první pohled zaujme svými třemi vrstvami, kvůli kterým mohou košíčky působit, že jsou složité na přípravu. Zdání ovšem klame. Na každou vrstvu jen smícháte pár surovin. Ručíme za to, že tohle zmákne opravdu každý.
Na spodní část budeme potřebovat:
- 100 g ovesných vloček
- 40 g kokosového oleje
- 30 g javorového sirupu
- 30 g horké vody
Na fialovou vrstvu ovocného krému budeme potřebovat:
- 125 g jemného nízkotučného tvarohu
- 60 g mraženého lesního ovoce
- 30 g jahodového proteinu
- 15 g javorového sirupu
- 2 ČL xantanové gumy
Na bílou krémovou vrstvu budeme potřebovat:
- 125 g jemného nízkotučného tvarohu
- 50 g řeckého jogurtu s 0 % tuku
- vanilkové flavor drops podle chuti
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Začneme přípravou spodní části košíčků. Všechny ingredience, tedy ovesné vločky, kokosový olej a javorový sirup, si smícháme v misce a zalijeme horkou vodou.
Misku zakryjeme pokličkou, aby se nám vše dobře prohřálo, a necháme 10 minut odležet. Pak vše ještě jednou důkladně promícháme a rozdělíme si směs na 8 stejných dílů. Následně si vezmeme 8 silikonových košíčků, které si můžeme vystříkat olejem ve spreji, aby nám pak šly dezerty dobře vytáhnout. Na dno každé z formiček dáme rovnoměrně ovesnou směs a rozmáčkneme ji. Takto připravené košíčky dáme do mrazáku na 10 minut, aby nám vše hezky ztuhlo.
V mezičase se můžeme pustit do příprav krému. Do misky si dáme všechny suroviny, tedy tvaroh, mražené lesní ovoce, jahodový protein a javorový sirup. Mixujeme tyčovým mixérem nebo šlehačem, dokud nám nevznikne krém.
Těsně před tím, než budeme plnit krémem košíčky, do směsi přidáme i xantanovou gumu a důkladně promícháme. Ta nám pomůže udržet optimální konzistenci. Tento krém rovnoměrně rozdělíme mezi našich 8 košíčků a dáme zase do mrazáku, tentokrát na 20 minut.
Když se nám košíčky s první krémovou vrstvou chladí, pustíme se do přípravy poslední části, a tou je bílý krém. Všechny ingredience, tedy tvaroh, řecký jogurt a flavor drops, spolu vyšleháme a rovnoměrně tuto část rozdělíme do ztuhlých košíčků. Ty pak dáme do mrazáku, tentokrát na 90 minut, a máme hotovo. Pak už stačí tyto ledové dezerty vyloupnout z košíčku a můžeme podávat.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 158 kcal |
Bílkoviny | 9 g |
Sacharidy | 16 g |
Tuky | 6 g |
Vláknina | 2 g |
Tak co láká vás tento barevný a osvěžující recept nabitý bílkovinami? Pokud ano, můžete si ho dopřát třeba jako potréninkový snack.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář