5 nejlepších receptů na domácí müsli tyčinky

5 nejlepších receptů na domácí müsli tyčinky

Proč byste si kupovali müsli tyčinky, když si je můžete jednoduše a rychle připravit doma? Navíc home made müsli tyčinky obsahují pouze zdravé suroviny, a tak se vám nemůže stát, že konzumujete müsli se spoustou kalorií a cukru z obchodu. Vyberte si z našich receptů plných oříšků, ovoce, ovesných vloček, oříškových másel či proteinu, v raw nebo pečené verzi. Dobrou chuť!

Arašídovo-jablečné müsli tyčinky

Potřebujeme:

Postup:

Ovesné vločky smícháme s rozmixovanými arašídy, xylitem, vanilkovým proteinem, chia semínky a skořicí. Do směsi přidáme arašídové máslo a jablečné pyré. Vše spolu dobře promícháme a následně dáme na plech vyložený pečícím papírem o rozměrech 20 x 20 cm. Müsli tyčinky následně vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 °C po dobu 20 minut. Po vychladnutí těsto rozkrájíme na 14 tyčinek a podáváme. Dobrou chuť.

Tip: Pokud müsli tyčinky nedokážete ihned spotřebovat, můžete si je zamrazit. Vydrží tak i několik týdnů.

Arašídovo - jablečné müsli tyčinky
Nutriční hodnoty
na 1 porci
Energetická hodnota136 kcal
Proteiny7 g
Sacharidy17 g
Tuky6 g

Čokoládovo-kokosové müsli tyčinky

Potřebujeme:

Postup:

Smícháme suché ingredienceovesné vločky, kokos, protein a psyllium. Přidáme med a roztátý kokosový olej. Banán rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši a přimícháme ho do těsta. Vše spolu smícháme a doplníme kousky hořké čokolády. Připravenou směs vložíme na plechu o rozměrech 20 x 20 cm, který předem vyložíme pečícím papírem. Plech vložíme do trouby a pečeme 20 minut při teplotě 180 °C. Po vychladnutí těsto nakrájíme na müsli tyčinky a polijeme bezkalorickým sirupem Hazelnut Choco. Dobrou chuť.

Tip: Müsli tyčinky vždy skladujeme v uzavřené nádobě, aby nám vydržely co nejdéle.

Čokoládovo - kokosové müsli tyčinky
Nutriční hodnoty
na 1 porci
Energetická hodnota128 kcal
Proteiny5 g
Sacharidy18 g
Tuky5 g

Kakaovo-oříškové müsli tyčinky s ovocem

Potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Sušené ovoce zalijeme horkou vodou, aby změklo. Zatím si v misce smícháme ovesné vločky, semínkakokosový cukr, kakao a nasekané ořechy. Scedíme sušené ovoce, dvě třetiny ovoce rozmixujeme, a následně všechno sušené ovoce přidáme k suchým ingrediencím.

Do směsi přilijeme vodu, kešu máslo a pořádně promícháme. Připravenou hmotu dáme na plech o rozměrech20 x 20 cm, který si předem vyložíme pečícím papírem. Ten následně vložíme do trouby a pečeme přibližně15 minut na 180 °C. Po vychladnutí těsto nakrájíme na 14 kousků a podáváme. Mňam!

Kakaovo - oříškové müsli tyčinky s ovocem
Nutriční hodnoty
na 1 porci
Energetická hodnota137 kcal
Proteiny4 g
Sacharidy15 g
Tuky8 g

Raw tyčinky s kešu a meruňkami

Potřebujeme:

Postup:

Datle zalijeme horkou vodou, aby změkly. Zatím si nasekáme kešu ořechy na větší kousky. Meruňky a změklé datle následně rozmixujeme. Ovocnou směs přidáme k oříškům a promícháme. Do směsi doplníme kešu máslo, a takto připravené těsto vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Těsto pořádně přitlačíme, aby nabylo tvar plechu, a následně ho pouze v papíru na pečení dáme na 1-2 hodiny do lednice. Po ztuhnutí těsto vyjmeme a nakrájíme na müsli tyčinky. Dobrou chuť.

Raw tyčinky s kešu a meruňkami
Nutriční hodnoty
na 1 porci
Energetická hodnota126 kcal
Proteiny3 g
Sacharidy16 g
Tuky7 g

Objevte naše bestsellery:

Nepečené mandlové müsli tyčinky

Potřebujeme:

Postup:

Ovesné vločky smícháme s nasekanými mandlemi. Datle rozmixujeme na pastu a následně je přidáme k vločkám. Utřeme agáve sirup s mandlovým máslem a na mírném ohni spolu zahřejeme, aby se nám se směsí jednoduše pracovalo. Následně ohřátou hmotu přimícháme k ovesným vločkám s mandlemi. Vše spolu pořádně promícháme a rukama vypracujeme těsto. Připravené těsto dáme na plech o rozměrech 20 x 20 cm, který předem vyložíme pečícím papírem. Následně těsto s pečícím papírem necháme ztuhnout v lednici na 1 až 2 hodiny. Po ztuhnutí těsto nakrájíme na 14 tyčinek a podáváme. Dobrou chuť.   

Nepečené mandlové müsli tyčinky
Nutriční hodnoty
na 1 porci
Energetická hodnota157 kcal
Proteiny4 g
Sacharidy21 g
Tuky7 g

Věříme, že si vyberete alespoň jeden recept z těchto rozmanitých nápadů na domácí müsli tyčinky. Napište nám, který recept určitě vyzkoušíte, i to, jakou kombinaci chutí preferujete.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *