Fitness recept: Bezlepkové veganské žemličky s Chlorellou

Fitness recept: Bezlepkové veganské žemličky s Chlorellou

I vy rádi snídáte pečivo nebo si ho dopřejete jako přílohu k salátu? Tak to vás určitě potěšíme výživným fitness receptem na bezlepkové veganské žemličky s Chlorellou, které mají kromě vynikající chuti až 15 g bílkovin. Pusťme se do toho!

Na těsto potřebujeme:

  • 250 ml vody
  • 230 g quinoy
  • 70 g kokosové mouky
  • 60 g chia semínek
  • 20 g prášku nebo 40 tabletek Chlorelly
  • 15 ml kokosového oleje
  • 1-2 ČL soli
  • 1 ČL sody bikarbony
  • šťávu z ½ citrónu

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Den před přípravou žemliček si quinou nasypeme do misky, celou zalijeme vodou a necháme přes noc namočenou. Následující den si quinou přecedíme a promyjeme pod tekoucí studenou vodou. Pak si namočíme chia semínka do 125 ml vody, pořádně je promícháme a necháme odležet, dokud nám nevznikne směs připomínající hustý gel.

Ke quinoe přidáme 125 ml vody, kokosový olej, citrónovou šťávu, sůl, sodu bikarbonu, připravený prášek z Chlorelly a vše spolu rozmixujeme. V případě, že nemáte práškovou Chlorellu, nezoufejte, na jemný prášek můžeme klidně rozdrtit i tablety Chlorella v mlýnku na kávu nebo v obyčejném mixéru. Do směsi následně přidáme i vzniklý gel z chia semínek, kokosovou mouku a mícháme, dokud nám nevznikne ucelené těsto.

Těsto si rozdělíme na 5 stejných částí, vyformujeme je do tvaru kuliček a poklademe na plech vyložený papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 180°C a vytvarované žemličky dáme péct na 50 minut až 1 hodinu, podle potřeby. To, zda jsou žemličky dobře upečené, můžeme otestovat pomocí párátka, které píchneme do středu těsta. Pokud se těsto na párátko nepřilepilo, žemličky jsou hotové. Podáváme je čisté, s humusem nebo jako přílohu k lehkým salátům. Užijte si jejich lahodnou chuť!

Fitness recept: Bezlepkové veganské žemličky s Chlorellou
Nutriční hodnotyna 1 žemličku (celkově 5 žemliček)
Kalorie290
Bílkoviny15 g
Sacharidy36 g
Tuky7 g

Doufáme, že vás tento fitness recept na bezlepkové veganské žemličky s Chlorellou inspiroval, a již brzy si ho připravíte ke svému oblíbenému salátu. Nenechte si recept pouze pro sebe, ale podělte se o něj sdílením se svými blízkými.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *