Fitness recept: Domácí proteinový bezlepkový chléb

Fitness recept: Domácí proteinový bezlepkový chléb

Dozlatova upečená křupavá kůrka, lahodná vůně a chuť, pro kterou zapomínáme na diety a to, že jsme si včera odmakali 2-hodinový trénink. Nemluvíme o ničem jiném, než o chlebu, který je chutnou a rychlou alternativou na snídani, večeři či bleskové doplnění energie během dne! Ale dá se to i lépe! Máme pro vás recept na bezlepkový chlebík, který je nabitý bílkovinami a obohacený o vlákninu.nízký obsah sacharidů a úžasně vláčnou chuť! Zní vám to jako sen? Nemusí! Pojďte si s námi tento veganský chlebík upéct.

Na přípravu potřebujeme:

Na dokončení:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Ve velké míse smícháme všechny mouky, slunečnicová semínka, chia semínka, psyllium, prášek do pečiva, sůl a následně přidáme mléko a ocet. Všechno společně dobře promícháme, aby nám vzniklo jednotné těsto, a necháme ho odležet 5-10 minut. Připravíme si formu na chléb, kterou vystříkáme olejem ve spreji nebo vysteleme pečícím papírem. Těsto vložíme do formy a dáme péct na 180 °C, na přibližně 70 minut. Když máme chlebík hotový, vytáhneme ho z trouby a nakrájíme na 20 stejných krajíců. Vychutnáváme si ho namazaný kešu máslem a ozdobený banánem! Dobrou chuť!

Fitness recept: Domácí proteinový bezlepkový chléb
Nutriční hodnoty1 krajíc (celkově 20 krajíců)
Kalorie113
Bílkoviny10 g
Sacharidy4 g
Tuky4.5 g

Věříme, že si tento bezlepkový chlebík už brzy sami vyzkoušíte a najdete v něm skvělou a zdravější alternativu oblíbeného pečiva! Recept sdílejte a potěšte tak i své okolí.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *